Поділитись:

ISW: Росія вирішила захищати Чорноморський флот

Понеділок, 18 березня 2024, 08:32
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міністерство оборони Росії дало зрозуміти, що має намір захистити російський Чорноморський флот від українських ударів, і, можливо, замінило командувача ЧФ в рамках цих зусиль.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW). 

Військові аналітики вважають, що позиція міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо«захисту» Чорноморського флоту створює умови, щоб Шойгу міг або приписати собі заслуги, якщо ЧФ ефективніше захищатиметься від українських ударів, або звинуватити інших командирів, якщо ЧФ зазнає невдачі в цих зусиллях.

Українські удари в Чорному морі змусили ЧФ передислокувати більшість своїх військово-морських засобів з головної бази в Севастополі на бази менші і з меншими спроможностями в Новоросійську та інших місцях.

Центр стратегічних комунікацій Збройних сил України (StratCom) повідомив, що українські удари вивели з ладу приблизно 33 відсотки бойових кораблів ЧФ станом на початок лютого 2024 року, в тому числі 24 кораблі і один підводний човен.

Шойгу відвідав командний пункт ЧФ в окупованому Севастополі у Криму, де він отримав доповіді про українські операції та ефективність ЧФ.

Він підкреслив, що ЧФ повинен проводити щоденні навчання з відбиття ударів та наказав ЧФ встановити додаткове озброєння, в тому числі великокаліберні системи і кулемети для посилення російської оборони.

Шойгу також заслухав доповідь від російського віцеадмірала Сергія Пінчука, який, за повідомленнями деяких російських джерел, нещодавно замінив адмірала Віктора Соколова на посаді командувача ЧФ. Проте ISW не може підтвердити цю заяву.

Нагадаємо: Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів