Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 17 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про те, скільки коштує березовий сік на Волині

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

На Волині уже стартував сезон збору березового соку. Смачний і корисний напій продають за різними цінами. Що міститься у березовому соку? У березовому соку містяться органічні кислоти, дубильні речовини, мінеральні речовини, залізо, калій, кальцій, глюкоза, фруктоза, фітонциди. Вживання березового соку сприяє розщеплюванню каменів в сечовому міхурі і нирках, очищенню крові, посиленню обмінних процесів.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» промоніторили ціни на цей сік у різних містах Волині. У Луцьку, схоже, єдина «такса» на цей корисний напій. Так, продавці просять 5 гривень за літр. До речі, у багатьох з них є безкоштовна доставка по місту. Пишуть, що сік свіжий і зібраний у лісі.

Про те, що виявили під час земляних робіт у центрі Луцька 

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

У Луцьку під час земляних робіт знайшли фундамент старого будинку, який може становити історичну цінність.

Про п'ятірку найдорожчих автівок у Луцьку на продаж

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Кожного четверга та неділі автобазар у Луцьку повниться новими автомобілями. Оскільки він найбільший, то й вибрати є з чого. Проте діджиталізовані продавці не нехтують і сучасними майданчиками для продажу й виставляють своїх залізних коней на профільних сайтах. Ми ж вирішили зазирнути на один з популярних маркетплейсів та подивитися, чим багатий преміумсегмент і що там пропонують.

 

Про головні новини Волині

  • На Волині водій збив дитину на велосипеді.

Автопригода трапилася вдень 16 березня у Володимирі На вулиці Поліської Січі. автомобіль здійснив наїзд на дитину що рухалась на велосипеді. Дитину госпіталізували. На місці працювали правоохоронці і медики.

  • Поблизу села Колпитів Володимирського району піротехніки знайшли артилерійські боєприпаси часів Другої світової війни.

Як повідомили у ДСНС, 15 березня до надзвичайників надійшло повідомлення про необхідність провести роботу з очистки території від вибухонебезпечних предметів. На місце виклику прибули співробітники групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ГУ ДСНС Волині, які перевірили 1600 метрів квадратних території та знайшли 167 артилерійських боєприпасів часів Другої світової війни.

  • У Ковелі горіла квартира. Як повідомили у ДСНС, пожежа трапилася  16 березня в квартирі на третьому поверсі п’ятиповерхового житлового багатоквартирного будинку. 

Рятувальники за допомогою двох водяних стволів приборкали займання. Імовірна причина пожежі — необережне поводження з вогнем власником будівлі. Внаслідок пожежі травмувався власник квартири, його госпіталізовано в лікарню з діагнозом – отруєння чадним газом.

  • На Волині знову підтвердився випадок африканської чуми свиней.

Про це повідомили у Поліському лісовому офісі. Мертвих тварин працівники державної лісової охорони виявили в держлісфонді філії «Ковельське лісове господарство». Повідомили фахівців Держпродспоживслужби в області, які відібрали зразки для проведення лабораторної експертизи. Факт зафіксовано на Старовижівщині, на території угідь, що перебувають у державному мисливському резерві, тобто поки не надані в користування. Зважаючи на позитивний результат, надалі фахівці плануватимуть комплекс необхідних заходів, повʼязаний із мінімізацію ризиків та з метою запобігання поширенню хвороби.

Про головні новини України

  • АТАКА РФ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: ДЕТАЛІ

У ніч на 17 березня в Одеському районі російські ударні безпілотники пошкодили два законсервованих агропідприємства. Там спалахнули пожежі, сталося руйнування  промислових будівель.

Пожежі рятувальники оперативно ліквідували. Люди не постраждали.

Також росіяни трьома ракетами атакували Мирноград Донецької області, поранено 86-річну жінку. У місті пошкоджено щонайменше вісім багатоквартирних будинків, освітній заклад, комунальне підприємство, два магазини, два торгові павільйони, три цивільних авто.

Крім того, В Охтирці на Сумщині вранці 17 березня було чутно три вибухи, пишуть медіа. За даними журналістів там зникло світло. Загалом російські окупанти вдарили п’ятьма  зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині та Донеччині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та 16-ма ударними БпЛА типу "Шахед". В результаті бойової роботи було збито 14 "Шахедів". 

  • На Сумщині прикордонники спільно з бійцями Сил оборони завадили трьом ворожим ДРГ пробратися вглиб України В першому випадку прикордонники виявили декілька осіб ворожої ДРГ, які рухалися з території країни-агресора. По диверсантах відкрили вогонь на ураження, зав’язався стрілецький бій.

В інших двох випадках прикордонники спільно із ЗСУ завчасно виявили ворожі ДРГ та відкрили вогонь на ураження. В усіх трьох випадках ворог відійшов назад, уточнили прикордонники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів