Поділитись:

SpaceX будує мережу супутників-шпигунів для розвідки США

Понеділок, 18 березня 2024, 03:00
SpaceX будує мережу супутників-шпигунів для розвідки США

Компанія SpaceX будує мережу із сотень супутників-шпигунів за секретним контрактом із Національним управлінням військово-космічної розвідки США (NRO).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, обізнані із ситуацією.

За словами співрозмовників, ця мережа будується Starshield, бізнес-підрозділом SpaceX, згідно з підписаним у 2021 році з NRO контрактом на 1,8 мільярда доларів США.

Джерела додають, що у разі успіху програма значно розширить здатність уряду та військових США швидко виявляти потенційні цілі майже в будь-якій точці на Землі.

Зазначається, що журналісти Reuters не змогли дізнатися, коли саме нова мережа супутників запрацює, і не змогли встановити, які ще компанії беруть участь у цій програмі з власними контрактами.

У своїй заяві NRO визнала роботу з розробки складної супутникової системи та партнерство з іншими державними установами, компаніями, дослідницькими установами та країнами, але відмовилася коментувати дані Reuters про рівень залученості SpaceX у цій співпраці.

У SpaceX не прокоментували ані контракт, ані свою роль у ньому та ані подробиці запусків супутників.

Нині Пентагон вже є великим клієнтом SpaceX, який використовує свої ракети Falcon 9 для запуску військового вантажу в космос. Перший прототип супутника Starshield, запущений у 2020 році, був частиною окремого контракту на суму приблизно 200 мільйонів доларів США, який допоміг SpaceX отримати наступний контракт на 1,8 мільярда доларів США.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Ілона Маска SpaceX запустила в космос ракету-носій Falcon 9 із супутником, необхідним для розвідки США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів