Поділитись:

Суд оштрафував кандидата в нардепи з 23-го округу

Понеділок, 03 квітня 2017, 16:33
Суд оштрафував кандидата в нардепи з 23-го округу

Печерський районний суд міста Києва прийняв ухвалу щодо визнання винним у вчиненні адміністративного правопорушення одного з кандидатів, який брав участь у проміжних виборах народних депутатів України у 23-му виборчому окрузі.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

"Керуючись ст.ст. 245, 247, 283, 284 КУпАП, суд постановив визнати Особу_2 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП, та піддати його стягненню у виді штрафу в розмірі 5100 гривень", – сказано у поставнові.

Зокрема йдеться про кандидата в нардепи Ігоря Рицка.

Нагадаємо, що під час процесу з проведення позачергових виборів народних депутатів України у одномандатному виборчому окрузі № 23, які відбулись 17 липня 2016 р., Громадянська мережа ОПОРА повідомляла, що 11 з 18 зареєстрованих кандидатів не подали до окружної виборчої комісії остаточних фінансових звітів про використання коштів виборчих фондів.

Щодо цього факту 27 липня 2016 р. спостерігачі ОПОРИ склали акт про порушення та написали заяву в Управління захисту економіки ГУ НП у Волинській області з проханням перевірити інформацію про відсутність остаточних фінансових звітів від 11 кандидатів, а також перевірити подані іншими кандидатами фінансові звіти щодо відповідності форми та змісту їх подання чинному законодавству.

У постанові суду сказано, що вчинене кандидатом правопорушення було виявлене 23 грудня 2016 року.

Як зазначається у рішенні суду, свою вину у правопорушенні кандидат не визнав. В обґрунтування позиції захисту послався на те, що не надав остаточний звіт про використання виробничого фонду як кандидат у народні депутати у виборчому окрузі № 23, оскільки після виборів поїхав до АТО, так як голова ОВК в окрузі роз'яснила, що виписки за виборчим округом будуть самостійно відправлені до ЦВК.

Разом з тим, вивчивши матеріали адміністративної справи, суд визнав винним Ігоря Рицка у вчиненні правопорушення за встановлених судом обставин, які підтверджуються фактичними даними протоколу про адміністративне правопорушення та листом голови окружної комісії.

Таким чином, врахувавши характер вчиненого правопорушення, дані про особу правопорушника, який працює та має самостійний заробіток, визнання вини та щире каяття у вчиненому, суд у виховних цілях призначив кандидатові стягнення у виді штрафу в розмірі 5100 грн.

Також нагадаємо, що відповідно до ч. 6 ст. 49 Закону України "Про вибори народних депутатів України" розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі зобов'язаний не пізніш як на сьомий день після дня голосування подати до партії, яка висунула відповідного кандидата у депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та окружної виборчої комісії остаточний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду (на паперових носіях та в електронному вигляді).

Надрукувати
мітки:
коментарів