Поділитись:

На Волині готуються до виборів у тергромадах

Понеділок, 03 квітня 2017, 15:50
На Волині готуються до виборів у тергромадах

На теренах України та й на Волині зокрема триває процес децентралізації, одним із етапів якої є створення об'єднаних територіальних громад.

Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 24 січня, 30 квітня в області відбудуться вибори депутатів сільських рад та відповідних сільських голів у п'яти сільських об'єднаних територіальних громадах, а саме: Колодяжненській Ковельського району (об'єднується 4 сільські ради), Заборольській Луцького району (4 сільські ради), Вишнівській Любомльського району (6 сільських рад), Забродівській (5 сільських рад) та Самарівській (4 сільські ради) Ратнівського району, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Окрім того, на цей же день призначено позачергові вибори Холоневичівського сільського голови (Ківерцівський район) та Цегівського сільського голови (Горохівський район), згідно з постановами Верховної Ради України від 21 лютого.

"Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів організаційне управління апарату обласної державної адміністрації відстежує стан виконання пунктів календарного плану, передусім тих, виконання яких покладено на органи виконавчої влади. А саме: до 18 березня 2017 року районними виборчим комісіями утворено сільські (територіальні) виборчі комісії та сформовано її склад. За організаційного сприяння обласної державної адміністрації, Ковельської, Луцької, Ратнівської та Любомльської районних державних адміністрацій 24 березня відбулось навчання членів районних та територіальних виборчих комісій у м. Ковель. Своєю чергою, органи ведення Державного реєстру виборців до 20 березня подали дані про кількість виборців до відповідних територіальних виборчих комісій, на підставі яких ТВК утворили одномандатні виборчі округи", – зазначив заступник керівника апарату – начальник організаційного управління апарату обласної державної адміністрації Вячеслав Кривенюк.

До того ж, згідно із заходами календарного плану з підготовки та проведення перших виборів, до 6 квітня включно територіальні виборчі комісії мають ухвалити рішення щодо реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації. Також до 14 квітня буде сформовано склад дільничних виборчих комісій, а до 16 квітня місцеві органи ведення Державного реєстру виборців передадуть дільничним виборчим комісіям попередні списки виборців на паперовому носії та іменні запрошення.

Надрукувати
мітки:
коментарів