Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 12 березня

Вівторок, 12 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 12 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 12 березня.

Про те, що у Ковелі хлопець кидався живим голубом у ширіньку товариша

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 12 березня 

У Ковелі компанія заради розваги знущалася над голубом.

Про те, що на Волині – новий церковний скандал

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 12 березня 

Біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Камені-Каширському сталася шарпанина. Прихильники УПЦ «МП» не пускають до церкви місцевих жителів, які офіційно перейшли до ПЦУ.

Про ТОП-5 найдешевших автомобілів, які продають у Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 12 березня 

З кожним днем автомобільні маркетплейси поповнюються новинками. Автомобільний сегмент не виняток. Щодня хтось з автолюбителів намагається продати свого коня, а хтось хоче його купити. Проте не усім по кишені дороговартісні іномарки, які привозять із-за кордону. Тому...

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили зазирнути у бюджетний сегмент віртуального авторинку та дізнатися, які автомобілі у Луцьку продають за найнижчими цінами.

Привідкриємо трохи завісу та зауважимо, що іномарок, на щастя чи на жаль, у списку немає. Але є автівки, які навіть не їздять і потребують ремонту.

Про головні новини Волині:

  • Протягом доби 11 березня на Волині рятувальники ліквідували вісім пожеж та двічі виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт.

Зокрема як повідомили у ДСНС, 11 березня, у Ковелі трапилася пожежа в господарчій будівлі. Рятувальники за допомогою водяного ствола приборкали займання. Імовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

  • 19-річний уродженець Волині зі спільником у Києві на парковці торгівельного центру напали на підприємця. Молодики намагались відібрати елітний «мереседес».

Як повідомили у поліції Києва, все сталося 9 березня близько восьмої години вечора.  42-річний чоловік вийшов із ТРЦ, сів у свій автомобіль, раптом через задні двері до авто заскочив невідомий, притиснув його голову до сидіння та почав завдавати ударів ножем. Його спільник підійшов до водійських дверей та почав бити постраждалого. Потерпілому вдалося вирватися і покликати на допомогу. Нападники втекли, а потерпілого госпіталізували. За декілька годин нападників затримали у Дарницькому районі Києва. Начальник  поліції Києва Дмитро Шумейко зазначив, що фігуранти хотіли заволодіти елітним автомобілем, щоб продати його.

Зловмисниками виявилися 19-річний уродженець Волинської області та 20-річний уродженець Донеччини. Вони ретельно спланували злочин та були готові навіть вбити людину заради авто. Слідчі встановили, що зловмисники мешкали у столиці в хостелі, а викраденням автомобіля планували заробити гроші на поїздку за кордон. Молодиків затримали, коли вони вже зібрали речі та готувалися поїхати переховуватися до іншого регіону. Зараз їм повідомлено про підозру. 

  • У місті Камінь-Каширський,  спалахнув церковний скандал.

Там біля храму Різдва Пресвятої Богородиці зібралися місцеві жителі і намагаються потрапити до церкви, але їх, судячи з відео, не пускають прихильники УПЦ МП.

Про головні новини країни:

  • На кордоні польські фермери повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямами пунктів пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг".

Як повідомив у коментарі "Укрінформу" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, польські фермери пропускають по напряму пунктів пропуску "Ягодин" і "Шегині" вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну – за минулу добу це 50 та 30 відповідно. За словами Демченка, станом на вівторок на п’яти напрямках у чергах на території Польщі загалом знаходяться 1500 вантажівок, найбільше – навпроти пункту пропуску "Ягодин". 

  • Росіяни вночі 12 березня скинули керовану авіабомбу на житловий район Куп’янська Харківської області. Внаслідок удару відбулося руйнування 5-поверхового житлового будинку. Також через вибух виникло декілька осередків займання. За інформацією ДСНС України, горіли три квартири з першого по третій поверхи у одному під'їзді та ще одне помешкання у іншому під'їзді будівлі. Загальна площа пожеж склала 150 кв. м. 
  •  Збройні сили РФ вдарили шістьма ракетами "С-300" по місту Селидове. За інформацією Донецької обласної прокуратури, в результаті “прильоту” поранені двоє сестер. Обох жінок доставили до лікарні з мінно-вибуховими травмами, саднами та забоями.
  • Російські війська завдали авіаудару по Великописарівській громаді Сумської області. Відомо про трьох постраждалих. Про це повідомила обласна військова адміністрація. Окупанти з літака скинули керовані авіаційні бомби на житловий сектор одного з населених пунктів. Там зафіксували 2 удари. Попередньо, внаслідок обстрілу постраждала багатодітна родина: поранено двох дітей віком 6 та 10 років. Також поранень зазнала одна доросла людина. Пошкоджені п’ять приватних житлових будинків, гараж.  
  • Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який гарантуватиме військовослужбовцям права на біологічне батьківство або материнство.

Про це повідомив нардеп Ярослав Залізняк.  Йдеться про закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження генофонду українського народу", який Рада підтримала 7 лютого. Згідно з оновленим проєктом, біологічний матеріал полеглих військових зберігатиметься безоплатно протягом 3 років після їхньої загибелі. Його не будуть утилізовувати, як було прописано у попередньому варіанті закону, що викликав обурення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів