Чотири сотні лучан вийшли на акцію «Не мовчи! Полон вбиває!» (фото, відео)

Неділя, 10 березня 2024, 20:30

Акція-нагадування про військовополонених маріупольського гарнізону, всіх полонених та зниклих безвісти «Не мовчи! Полон вбиває!» відбулась на Театральному майдані у Луцьку.

Про це пише Суспільне.

Члени родин полонених та лучани принесли прапори України та військових підрозділів, фотографії воїнів, плакати із закликами про свободу, розповіла співорганізаторка акції та мама полоненого Наталія Ніколаєва.

З Ковеля приїхала мама 25-ти річного військовополоненого на псевдо «Балу» Тетяна Бакум. Каже, що востаннє голос сина чула 12 травня 2022 року.

«Ми боремось за них, ми на всіх акціях по всій Україні і за кордоном. Потрібно боротися за них так, як вони боролися за нас», — говорить жінка.

 

Лучанка Вікторія чекає з полону свого чоловіка. Інформацію про нього знає від звільнених з полону його побратимів.

«Від звільнених з полону в травні 2023 року була остання інформація. Умови неналежні саме бійців полку Азов, стан здоров’я незадовільний. Все що можна очікувати від росіян, вони з ними роблять», — розповідає жінка.

 

Син Тетяни Григорчук – морській піхотинець, служив у 36-й бригаді. У полон його взяли на маріупольському заводі «Ілліча. За весь час отримала від сина одного листа, а від звільнених побратимів знає, що він живий і чекає на його повернення додому.

 

Акція тривала годину, на неї прийшло орієнтовно 400 людей, розповів начальник сектору охорони громадського порядку міста Луцька Василь Климюк. З його слів, охорону громадського порядку забезпечували чотири працівники поліції Луцького районного управління поліції сектору превентивної комунікації і поліції діалогу, порушень не фіксували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: