Поділитись:

Як волинські аграрії чистоту та борошно дарували (фото)

Неділя, 02 квітня 2017, 14:00
Як волинські аграрії чистоту та борошно дарували (фото)

З настанням весни кожен господар наводить порядок у своєму господарстві. Зачищає територію, вивозить посохле листя, викорчовує трухляві дерева. Звісно, біля "свого" прибирати легше. А хто ж подбає про чистоту там, де найбільше сміття? Мова йде про парки та сквери, де містянам так подобається прогулятися погожої днини.

Хороший настрій і потіху для очей любителів міської природи уже декілька років поспіль забезпечує група компаній ТМ "Вілія", яка спільно з "Модерн-Експо", ТМ "Дмитрук", місцевими депутатами дбає про благоустрій парку імені 900-річчя міста Луцька. За їхньою працею спостерігало ділове видання Волині "Конкурент"

***

З самого ранку поміж деревами чути гуркіт техніки, метушаться люди.

"Ми почали займатися організацією масової передвеликодньої толоки задовго до її початку. Забезпечили технікою, людськими ресурсами. Ті, хто ніколи не смітить прибирають за тими, хто смітить", - розповідає керівник групи компаній ТМ "Вілія" Євген Дудка.

Як волинські аграрії чистоту та борошно дарували (фото)

Додає, що минулого року довелося розчищати найбільш складну паркову ділянку, поблизу річки, яка була дуже захаращена трухлявими деревами.

Та не стоїть осторонь, активно "включається в процес" разом із своїми колегами. Каже, що поспішає, адже має встигнути прибрати ще на декількох об'єктах. Як виявилося, один з яких знаходиться неподалік - у дворі Луцької гімназії №18.

Біля школи теж "кипить робота" – зносяться аварійні (старі) дерева.

Як волинські аграрії чистоту та борошно дарували (фото)

Як волинські аграрії чистоту та борошно дарували (фото)

Поблизу помічаємо вантажний автомобіль ТМ "Вілія" і здогадуємося, що "викритий" ще один із об'єктів Євгена Дудки. Біля стовбурів зрізаних дерев увагу привертають двоє хлопчаків, які рубають сокирами гілляччя на невеличкі друзки. Підходимо ближче і цікавимося, що вони роблять. Кажуть, що прийшли на суботник, щоб допомогти школі. Запитую імена, прізвища, в якому класі навчаються. Чуємо у відповідь:

"Віталій Дудка та Ілля Гаюк. Навчаємося у 5 класі Луцької гімназії №18", – хвацько відповідають хлопці.

Юні помічники: Віталій Дудка та Ілля ГаюкЮні помічники: Віталій Дудка та Ілля Гаюк

Кажуть, що працюють під наглядом дорослих ще з 8 години ранку. Хочуть допомогти школі. Кликали на допомогу однокласників, але ті не прийшли, напевно, подумали, що це жарт.

Син Євгена Дудки радо допомагав рідній школіСин Євгена Дудки радо допомагав рідній школі

Каже, що сокирою навчив працювати батькоКаже, що сокирою навчив працювати батько

"Працюємо вдвох: обрубуємо гілки, прибираємо територію. Бачте, рубаємо на землі, щоб не пошкодити асфальт", – пояснює Віталій Дудка.

Директор школи Сергій Скороход запевняє, що аварійні дерева зносять з дозволу комісії відділу екології Луцької міської ради.

Директор школи  Сергій Скороход каже, що дерева порізали через аварійністьДиректор школи Сергій Скороход каже, що дерева порізали через аварійність

"Вони були потенційно небезпечними. Дерева давно протрухлявіли, висохли і могли зашкодити дітям. Нам допомагає ТМ "Вілія", адже неподалік, у парку, загальноміська толока у якій підприємство бере активну участь. Ми попросили у них допомоги, а вони не відмовили", - каже директор.

Як волинські аграрії чистоту та борошно дарували (фото)

А це «нові» насадження, які  забезпечили «Модерн-Експо»А це «нові» насадження, які забезпечили «Модерн-Експо»

та «Волинь-Зерно-Продукт»та «Волинь-Зерно-Продукт»

Додає, що якби ми прийшли трішки раніше, то могли б побачити, як Євген Дудка ріже дерева та допомагає своїм працівникам.

А тим часом на іншому боці проспекту Відродження (у парку) силами більше ніж 500 людей вдалося прибрати майже 18 гектарів зеленої зони парку імені 900-річчя Луцька. Після смачного обіду, учасники толоки отримали подаруноки від ТМ "Вілія".

Представник «Вілії» Олександр Кравчук  розповів про якісне борошноПредставник «Вілії» Олександр Кравчук розповів про якісне борошно

"Хочемо подарувати вам наше борошно. Ми спеціально підібрали найкращі сорти пшениці для випікання паски. Нехай воно буде для вас мотивацією перед Великоднем!", - звернувся до модернівців керівник департаменту реалізації готової продукції "Волинь-зерно-продукт" (ТМ "Вілія") Олександр Кравчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів