Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня

П'ятниця, 08 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 8 березня.

Про загиблих на війні волинян

У Луганській області загинув боєць 100-ї бригади тероборони В'ячеслав Абраменко, який довгий час проживав у Ізраїлі, але повернувся на Батьківщину на початку повномасштабного вторгнення.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня 

«Вʼячеслава мало хто знав в нашій громаді, адже він проживав в Ізраїлі, мав громадянство Ізраїлю, 17 років прослужив в ізраїльській армії, проте, хотів жити і працювати в Україні. Після поранення, звільнився з лав армії та приїхав до України. Прийняв українське громадянство», – йдеться у повідомленні.

27 лютого 2022 року В'ячеслав Абраменко пішов добровольцем на фронт, воював у складі 100-ї бригади ТрО.

В'ячеслав Абраменко загинув 4 березня 2024 року поблизу селища Білогорівка Луганської області в результаті множинних осколкових поранень.

На прохання мами Вʼячеслава, яка проживає багато років в Ізраїлі та вже летить в Україну, щоб попрощатися з сином, його захоронення відбудеться в Луцьку на Алеї Героїв.

Похорон має відбутися в неділю, 10 березня.

Додаткову інформацію повідомлять згодом.

 У Донецькій області загинув військовослужбовець з Ковельського району Роман Іванчук.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня 

Іванчук Роман Федорович, житель Голобської громади. загинув у Донецькій області в бою за Україну, її свободу та незалежність, мужньо виконавши військовий обов’язок.

Про те, що на Волині жінка розписала 9 дітей на військовозобов’язаних

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня 

У Луцьку судять чоловіка за те, що він робив охочих виїхати за кордон в час війни – багатодітними батьками. За версією слідства, він разом зі спільником за гроші підшуковував багатодітних жінок, які погоджувались вписати їх, як офіційних батьків своїх дітей. Одну із багатодітних матерів допитали у суді. Хоча поіменно згадати всіх батьків дітлахів жінці чомусь було складно. Тож у суді спільно з прокурором рахували дітей, і розбирались – де хто і чий батько.

Про те, що очільник волинської «екстренки» «свиснув» привітання у мера

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня 

З нагоди 8 березня соцмережі заполонили дописи з привітаннями. З самого ранку офіційні сторінки чиновників й різноманітних структур рясніють яскравими картинками і побажаннями.

Гортаючи стрічку соцмереж, журналісти натрапили на цікавий збіг. Так, привітання директора Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Шмаля слово у слово збіглося з текстом привітання Луцького міського голови Ігоря Поліщука

На Волині учень обікрав вчителя – витягнув з гаманця понад €6000

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня 

У Рожищенській громаді учень однієї із сільських шкіл обікрав свого вчителя і  поцупив з його гаманця понад шість тисяч доларів. Про це повідомив сам потерпілий, інформацію підтвердили правоохоронці. Зазначають, що хлопець проник у кабінет і, відкривши сумку, привласнив вміст гаманця свого вчителя.

Відомо, що 1 березня за викликом на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Учень, який на той час був у школі, коли побачив поліцейських, втік від них полями. Втім, правоохоронці його знайшли. В ході слідчо-оперативних дій з'ясувалося, що хлопець причетний до низки подібних злочинів. За словами директора школи, ситуація «перебуває під всебічним розслідуванням», і всі відповідні заходи будуть вжиті відповідно до чинного законодавства та шкільного статуту.

Про те, що сталося в Україні за день

Унаслідок російського авіаційно-ракетного удару по місту Суми, що стався вдень 7 березня, постраждали 26 людей, 2 людини загинули. Також 6 людей перебувають у медичних закладах. Є руйнування серед цивільної інфраструктури.

Російські окупанти 7 березня, обстріляли ще й прикордонні села Семенівської громади Чернігівської області. Близько 16:00 під час обстрілу загинув 51-річний цивільний чоловік. Його тіло біля вирви від вибуху знайшли сусіди. Також унаслідок атаки дронів руйнувань зазнав приватний будинок в одному з сіл громади. Поліціянти наголосили, що господар будинку перебував усередині оселі та дивом вцілів.

Армія рф в ніч проти 8 березня завдала удару із зенітного ракетного комплексу С-300 по місту Чугуїв Харківської області. Постраждали сім мирних мешканців: четверо чоловіків, 41-річна жінка, 16-річний хлопець і дівчинка віком 3 роки й 8 місяців. З них трьох людей госпіталізували.

Російські загарбники вдень 8 березня вдарили і по селу Ольгівка Тягинської громади Херсонської області. Від отриманих поранень загинула 58-річна жінка. Її брат, 49 років, – травмований.

7 березня росія вдарила по Костянтинівці, що на Донеччині, керованою авіабомбою КАБ-500. Внаслідок вибуху отримали поранення двоє цивільних мешканців – 43-річний чоловік і 76-річна жінка, їх травмувало склом. Обстріл Мирнограда розпочався близько 1:30 8 березня і тривав майже годину. Росія скинула КАБ-250 на підприємство та дві ракети С-300 –  в житлову забудову. Травмовано 64-річну жінку. О другій годині ночі  окупанти завдали три удари по Новогродівці, що на Донеччині: двома ракетами С-300 та РСЗВ «Смерч». Загарбники поцілили в лікарню та приватний сектор. Поранень зазнали 38-річна жінка та 77-річний чоловік.

У Вовчанську на Харківщині ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль. За інформацією ОВА, попередньо, загинули 58-річний чоловік та 53-річна жінка. У авто могла перебувати ще одна особа. 

Про те, що на Буковині водій влетів у військових, а потім накинувся на них з сокирою

На Путильщині у Чернівецькій області чоловік на автомобілі «нива» вирішив збити військових. Один з чоловіків у військовій формі потрапив на капот авто, інший встиг ухилитися. Про це повідомляє видання Чернівецький промінь. Як зазначають журналісти, ймовірно, перед цим працівники ТЦК зупинили чоловіка на коні, який, як видно на відео, мав при собі предмет схожий на сокиру. 

Після того, як водій «ниви» збив чоловіка у військовій формі, він розвернувся і повернувся до військових. Зупинивши авто, чоловік вийшов в руках з сокирою і попрямував до чоловіків у формі, з криками і лайкою. Сокирою він вибив скло автівки працівників ТЦК.

Після всього чоловік сів у машину і поїхав. Інший чоловік теж втік верхи на коні. Що цікаво, за конфліктом спостерігали інші люди, які були у військовій формі та у формі поліції. Коли саме стався інцидент – невідомо.

Про те, що на Закарпатті лікар ґвалтував пацієнтів, поки вони були під дією препаратів

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 8 березня 

На Закарпатті, у Іршавській лікарні медик ґвалтував своїх пацієнтів, поки вони були під дією препаратів. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола в Telegram. Чоловік стверджує, що лікар на робочому місці надавав своїм паціентам препарати від яких вони або втрачали свідомість, або не могли зрозуміти, що відбувається навкруги. Журналіст каже, що під час процесуальних дій у лікаря знайшли декілька сотень інтимних фото та відео пацієнтів.

«Якщо жертва сексуальних втіх цього хворого покидька телефонувала йому, то в нього на заставці з'являлося фото жертви інтимного характеру, яку він робив раніше», – зазначає журналіст.

У місцевому виданні «Закарпаття 24» додають, що про інцидент стало відомо наприкінці лютого. Медика викрив під час одного із таких вчинків колега. Після цього зловмисника було звільнено з лікарні.  У пресслужбі поліції відповіли виданню, що медику наразі повідомлено про підозру. Йому загрожує позбавлення волі до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів