Поділитись:

В Індії заманювали чоловіків в РФ та змушували воювати проти України

Субота, 09 березня 2024, 05:44
В Індії заманювали чоловіків в РФ та змушували воювати проти України

У Індії правоохоронні органи ліквідували мережу торгівлі людьми, яка заманювала молодих чоловіків до РФ нібито на роботу, де їх вербували на війну проти України.

Про це інформує ТСН з посиланням на Reuters.

«Центральне бюро розслідувань (CBI) повідомило в четвер пізно ввечері, що за цією схемою до Росії було відправлено близько 35 осіб, що майже вдвічі перевищує цифру у 20 осіб, про яку раніше повідомляло Міністерство закордонних справ Індії», – пише агентство.

Повідомляється, що торгівці людьми працювали у кількох штатах країни, де шукали чоловіків через соціальні мережі та місцеву агентуру.

«Громадяни Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим ролям і розгорнуті на передових базах в зоні російсько-української війни всупереч їхньому бажанню», – йдеться в заяві CBI.

У відомстві заявили, що деякі громадяни були «тяжко поранені» в зоні бойових дій.

За даними CBI, обшуки проводились одразу у декількох місцях, зокрема в столиці країни Нью-Делі та фінансовій столиці Мумбаї. Вже було вилучено готівку на суму 50 мільйонів рупій ($605 тис.), а також деякі документи та електронні записи.

«Деякі підозрювані також були затримані для допиту в різних місцях», – йдеться в повідомленні.

У МЗС Індії заявили, що кожен такий випадок обману індійців для участі у війні «рішуче розглядається» в Москві. Своєю чергою МЗС РФ відмовилось прокоментувати ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів