У Кіото деякі вулиці закриють для туристів – вони неввічливі з гейшами

Субота, 09 березня 2024, 00:32

У квітні в японському місті Кіото закриють низку вулиць для туристів. Так місцева влада боротиметься з напливом туристів, які неввічливо поводяться з традиційними артистками — гейшами.

Про це пише The Gurdian, – передає Бабель.

Останнім часом туристи ігнорують знаки, що вимагають триматися на відстані від гейш. Деякі з них псують дорогі коштовні кімоно або знімають гейш на телефон, порушуючи їхні особисті кордони й псуючи макіяж. Крім того, гейші скаржилися на переслідування і проникнення в приватну власність у районі Гіон.

У грудні 2023 року рада мешканців Гіону закликала владу міста вжити заходів проти недисциплінованих туристів, скаржачись на те, що їхній район — «не тематичний парк».

Тож Кіото вирішило обмежити доступ для туристів на деякі вулиці району, але поки невідомо, як саме це забезпечать. Попередньо, на вулицях міста встановлять інформативні знаки й таблички, що доступ до деяких вулиць закритий. При цьому головна вулиця району Ханамікодзі залишиться відкритою для туристів.

Раніше в місті вже запроваджували штрафи за таку поведінку – $67. Однак ці заходи не вплинули на туристів, через що місцева влада вирішила посилити покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: