Поділитись:

Пацієнт у Канаді перед смертю хотів подивитися «Дюну 2»: команда фільму виконала його бажання

Середа, 06 березня 2024, 23:35
Пацієнт у Канаді перед смертю хотів подивитися «Дюну 2»: команда фільму виконала його бажання

У паліативному центрі канадської провінції Квебек у січні провели таємний показ фільму Дені Вільнева «Дюна: Частина друга» – ще до офіційної прем’єри. Так команда стрічки виконала бажання одного з пацієнтів, який хотів побачити продовження «Дюни» перед смертю.

Про це повідомляє The Washington Post, – пише Суспільне.

Жозе Ґаґнон – засновниця благодійної організації L’Avant, що допомагає невиліковним пацієнтам здійснити свої останні мрії. Вона у Facebook розповіла про останнє бажання одного п'ятдесятирічного пацієнта: він хотів побачити фільм «Дюна: Частина друга» перед смертю.

Ґаґнон у пості соцмережі написала: «Я хотіла б зробити магію для людини наприкінці її життя»Його побачив режисер фільму Дені Вільнев та його дружина і виконавча продюсерка фільму Таня Лапуант. За словами Ґаґнон, вони розчулилися історією та вирішили показати чоловіку фільм до прем'єри. Спершу йому запропонували приїхати в Монреаль чи Лос-Анджелес на перегляд, проте засновниця організації сказала в інтерв’ю Radio-Canada, що це було неможливо, оскільки чоловік був надто слабким.

«Час минав, чоловік помирав», — написала вона в іншому пості Facebook.

Тож єдиним можливим варіантом став перегляд фільму в паліативному центрі. Ґаґнон назвала цей задум «перегонами супроти часу».

Асистент Вільнева 16 січня приїхав у паліативний центр із ноутбуком режисера та показав фільм. На таємному показі за шість тижнів до офіційної прем'єри був 50-річний пацієнт та його друг. Всі учасники секретного показу підписали угоду про нерозголошення, в них також забрали телефони, щоб убезпечитися від витоку інформації. Пацієнт не розмовляв англійською, тому він дивився фільм із французькими субтитрами. Чоловіку стало зле під час перегляду і через сильний біль він попросив зупинити показ, побачивши лишень половину фільму.

Ґаґнон розказала, що деякі учасники показу сприйняли «невдачею» те, що чоловік не додивився фільм. Проте вона вважає головним те, що вдалося втілити останнє бажання пацієнта. Також вона розповіла The Washington Post, що він помер за декілька днів після перегляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів