Поділитись:

У Луцьку попрощалися з народною художницею Тетяною Галькун (відео)

П'ятниця, 01 березня 2024, 20:42
У Луцьку попрощалися з народною художницею Тетяною Галькун (відео)

1 березня у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку попрощалися з народною художницею Тетяною Галькун, яка померла у віці 77 років.

Членкиня Національної спілки художників України також була професоркою кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Волинського національного університету імені Лесі Українки, – повідомляє Суспільне.

Попрощатися з Тетяною Галькун прийшли колеги, студенти, рідні та друзі. 

У Луцьку попрощалися з народною художницею Тетяною Галькун (відео)

«Вона казала: «Я ніколи не писала своїх картин з поганим настроєм!" Вона вкладала у свої картини душу — і це видно. Кожна картина відображала якийсь шматочок нашого життя, нашої природи, людей», – каже журналіст Микола Якименко, який прийшов попрощатися з Тетяною Галькун.

Журналіст Микола ЯкименкоЖурналіст Микола Якименко

Колега художниці Володимир Марчук розповів: Тетяна Галькун родом із Черкащини, навчалася у Київському державному художньому інституті.

«Усю свою творчість вона присвятила темі Волині: пейзажі, натюрморти, тематичні картини. Волиняни мають гордитися такими особистостями, які так оспівали Волинь. Вона брала участь до останніх днів життя у всіх виставках, завжди вона щось приносила», – каже Володимир Марчук.

Художник Володимир МарчукХудожник Володимир Марчук

У 1999 році Тетяна Галькун почала викладацьку діяльність у Волинському національному університеті. Колеги кажуть: вона обожнювала працювати із молоддю.

«Важко навіть сказати, як зараз студенти навіть зайдуть в аудиторію, не почують голосу...Як малювала картини, то вона дуже, так знаєте, детально ставилась до будь-яких дрібниць на тих картинах», – сказав під час прощання ректор ВНУ Анатолій Цьось.

Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій ЦьосьРектор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось

Як повідомили у Луцькій міській раді, пензлю художниці належать більше кількасот тематичних полотен, портретів, пейзажів, натюрмортів у вітчизняних картинних галереях, державних і громадських установах, приватних колекціях. Окремі роботи Тетяни Гальку зберігаються у Штаб-квартирі ЮНЕСКО.

У Луцьку попрощалися з народною художницею Тетяною Галькун (відео)

За життя художниця була учасницею 18 зарубіжних, 36 республіканських і 62 обласних виставок робіт живопису. Також організувала 13 персональних виставок, в тому числі 5 – за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024