Поділитись:

Ілон Маск подав до суду на компанію-розробника ChatGPT

Субота, 02 березня 2024, 00:29
Ілон Маск подав до суду на компанію-розробника ChatGPT

Ілон Маск подав до суду на OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана. Він звинувачує їх у порушенні засновницької угоди, оскільки компанія почала ставити прибуток вище за користь для людства. 

Про це повідомляє агентство Bloomberg, – передає Економічна правда.

За словами Маска, тісні зв'язки OpenAI з корпорацією Microsoft підірвали її первинну місію - створювати загальнодоступні технології, які не підпадали б під вплив корпоративних пріоритетів.

«Навіть сьогодні веб-сайт OpenAI Inc. продовжує стверджувати, що її статут полягає в тому, щоб ШІ приносило «користь всьому людству». Однак насправді OpenAI Inc. перетворилася на закриту дочірню компанію фактично найбільшої технологічної компанії світу – Microsoft», – йдеться в позові.

У позові Маск також критикує зміни в керівництві OpenAI, що відбулися минулого року. Це був «хаотичний» період, коли Альтмана усунули з посади генерального директора, а потім швидко поновили на посаді за підтримки Microsoft. Маск стверджує, що Альтман, президент OpenAI Грег Брокман і Microsoft співпрацювали, щоб усунути більшість членів ради директорів стартапу, які відповідали за дотримання його первинної місії – розробку технологій на благо людства, пише агентство.

«Пан Альтман особисто обрав нову раду директорів, якій бракує технічних знань або суттєвого досвіду в управлінні ШІ, на відміну від попередньої ради. До складу нової ради директорів увійшли особи з більшим досвідом роботи в комерційних підприємствах або політиці, ніж в етиці та управлінні ШІ. Вони також, за повідомленнями, були "великими шанувальниками Альтмана», – йдеться в позові.

У позові йдеться, що внаслідок цієї реструктуризації OpenAI Inc. відмовилася від своєї неприбуткової місії розробки ШІ на благо всього людства, тим самим передавши її великій комерційній корпорації, в якій надмірна влада буде «необґрунтовано зосереджена».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів