Поділитись:

В українських профтехах навчатимуть операторів цивільних дронів, – Федоров

П'ятниця, 01 березня 2024, 13:53
В українських профтехах навчатимуть операторів цивільних дронів, – Федоров

У семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях цьогоріч можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів.

Про це у п'ятницю, 1 березня, повідомив у телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

«Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми. У планах – ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії», – написав Федоров.

За його словами, для українців сьогодні надважливо вміти керувати цивільним дроном, оскільки ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, крім того, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для «документування війни».

Федоров зазначив, що нещодавно понад 200 закладів освіти подали заявки, щоб оновити свої майстерні та створити якісні умови для підготовки спеціалістів, які так потрібні країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів