У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)

Четвер, 29 лютого 2024, 18:31

У Луцьку й Луцькому районі організували першу цього року екскурсію для військових, які відновлюються у Волинській області після бойових дій. Переконатися у цілющих властивостях древнього Лучеська зголосилися близько 20 воїнів з різних міст України, які, як і на полі бою, так і під наглядом лікарів знову об’єдналися.

Про це 29 лютого повідомили у Волинській обласній військовій адміністрації. 

Розпочалася поїздка з історій та легенд про обласний центр Волині від екскурсовода Анастасії ще в автобусі. Заснування міста близько 10 століття, перша згадка про нього у 1085 році, з’їзд європейських монархів, що тривав декілька місяців та інші цікавинки захопили увагу наших військових. Коли розповідь дівчини раптово перебив її радіомікрофон, вона мовила: «все добре, це він так реагує на залізо».

«Це в мене просто заліза багато», – додає, посміхаючись 47-річний Олександр з Києва, чиї руки і нога буквально зібрані за допомогою спеціальних пластин.

Чоловік з першого дня вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ. Він добре пам’ятає, коли отримав поранення – 3.03.2023-го року. Каже, що таке не забувається. І ось уже пів року перебуває в Луцьку на реабілітації, тож використовує цей час з користю, хоч і сумує за рідними. Відвідав костел Петра і Павла, підземелля під ним, замок Любарта та періодично ходить у театр. Тож відразу ж погодився й на нашу екскурсію.

«Луцьк дуже гарне місто, комфортне і люди приємні», – зазначає Олександр.

Разом із ним воїни, які уже не вперше беруть участь у поїздках організовані ОДА. Цього разу хлопці відвідали Окольний замок та Замкову площу в обласному центрі Волині, а також храм Воскресіння Господнього, капличку Віри Надії Любові та їх матері Софії, й купальню цілителів безсрібників Косьми та Даміана у Гіркій Полонці. Кожен набрав собі воду з джерела та загадав бажання, кинувши монету у купіль. Опісля була молитва та цілющі дзвони у Гіркій Полонці.

Загалом це уже п’ята, але перша в цьому році, екскурсія, що організував департамент економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів ОДА для військових, які проходять реабілітацію у медзакладах Волині.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: