Поділитись:

Освітні заклади на захід від Києва мають працювати офлайн, – МОН

П'ятниця, 01 березня 2024, 06:22
Освітні заклади на захід від Києва мають працювати офлайн, – МОН

Усі навчальні заклади, які розташовані на захід від Києва, повинні працювати лише офлайн. Такий формат має запрацювати до вересня 2024 року. 

Про це заявив заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький, – пише 24 канал.

І уточнив, що в окремих закладах освіти доведеться здобувати освіту у межах двох змін або ввечері. Однак на сьогодні для Кабміну та МОН очне навчання – величезний пріоритет.

Винницький заявив, що треба прагнути, аби школярі та студенти у Харкові, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві вчилися очно. Однак поки це мрія.

«Усі, хто є, умовно кажучи, на захід від Києва, всі заклади мають до вересня вийти в офлайн. Однозначно всі. Це означатиме в багатьох випадках, що ми маємо переходити на дві зміни, ми маємо вчитися по вечорах, ми маємо дуже багато речей змінювати», – наголосив заступник Лісового.

І додав, що формувати життєвий світогляд студентів під час онлайн-навчання складно. При цьому треба виховувати Людей з великої літери. А цьому, власне, сприяє освіта.

Винницький вважає, що вища освіта готує студента до життя, а не лише дає професійні знання. Також дуже важливо, аби вища освіта формувала світогляд людини.

«Людина з формованим світоглядом додає до загальної освіченості нашої країни. Одна з причин, чому ми відстояли нашу державу за останні два роки, тому що у нас – надзвичайно високоосвічене населення», – резюмував заступник очільника МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів