Поділитись:

Затримання Ткача у Польщі: що сказала люблінська поліція

Середа, 28 лютого 2024, 11:29
Затримання Ткача у Польщі: що сказала люблінська поліція

Люблінська поліція підтвердила, що проводила напередодні «дії з встановлення особи» у прикордонній зоні після повідомлень про затримання біля польсько-білоруського кордону журналіста «Української правди» Михайла Ткача разом з оператором.

Як пише Європейська правда, про це йдеться у Twitter (X) Люблінської поліції.

«Співробітники поліції Люблінського гарнізону (KPP Łuków) вжили заходів у зв'язку з необхідністю встановлення особи тих осіб, чия присутність у прикордонній зоні викликала занепокоєння мешканців. Після перевірки вони залишили територію поліцейського підрозділу», – йдеться у повідомленні.

Польські правоохоронці не уточнили імена і національність осіб, щодо яких вони здійснювали відповідні дії.

Слід зазначити, що повідомлення Люблінської поліції вийшло практично одночасно з повідомленням Підляської поліції, яка заявила, що «не затримувала журналіста з України», а повідомлення про це – фейкові новини.

Раніше 27 лютого про інцидент із затриманням повідомив журналіст «Української правди» Михайло Ткач. Також на зв'язок між цими двома подіями вказують і деякі польські ЗМІ.

Михайло Ткач працював біля польсько-білоруського кордону (Підляське воєводство межує з білоруською територією) разом з оператором, знімаючи матеріал про транзит продукції між Польщею та Росією і Білоруссю.

Після цього до нього підійшли поліцейські, які показали свої посвідчення, далі відвезли в комендатуру, обшукали машину й техніку, і після чотирьох годин та допиту за участю спецслужб – відпустили.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва вказала, що ситуацію вдалося владнати лише після розголосу та за підтримки посольства України в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів