Поділитись:

На Волині буде шість центрів ПТУ

П'ятниця, 31 березня 2017, 08:50
На Волині буде шість центрів ПТУ

Упорядкування системи професійно-технічних закладів Волині – справа не одного дня і потребує ґрунтовної підготовки.

Такі новації дозволять покращити як сучасний ринок праці – зробити його якісним та інтелектуально-достатнім, так і покращити соціально-економічний стан регіон. Про створення закладів професійно-технічної освіти нового типу говорили під час засідання Регіональної ради профтехосвіти у Волинській області, що відбулася 30 березня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, – повідомляє відділ інформаційної політики.

Серед питань для обговорення – розгляд та погодження Плану розвитку професійно-технічно освіти Волинської області на 2017-2020 роки, про який детально розповіла присутнім членам Ради начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.

Так, стало відомо, що на Волині планують створити 6 повноцінних центрів професійно-технічної освіти для підготовки кваліфікованих кадрів технічних спеціальностей. Цьогоріч уже розпочнуть свою роботу Ковельський та Нововолинський центри.

Зокрема, створення Ковельського центру, до якого увійдуть Ковельський професійний ліцей і ПТУ №5, дозволить оптимізувати перелік професій з підготовки кваліфікованих робітників у відповідності до вимог ринку праці, збільшити кількість підприємств-замовників кваліфікованих фахівців, пришвидшить введення в експлуатацію навчально-адміністративного корпусу ПТУ №5, розширить перелік надання платних послуг підприємствам.

Відбудеться й ряд кадрових змін. Так, за словами Людмили Плахотної, скорочення зазнають категорії адміністративного та обслуговуючого персоналу, які вчасно будуть повідомлені про істотні зміни умов праці. Проте, і їм буде запропонована альтернатива.

Свою допомогу в питанні професійного забезпечення чи перекваліфікації пропонує керівник обласного центру зайнятості Роман Романюк.

"Я впевнений, що напрямок розвитку профтехосвіти на теренах області обраний правильно. Ми ж як центр зайнятості виступаємо безумовним партнером у такому процесі. Окрім того, ми готові підтримати осіб, які потраплять під скорочення та запропонувати альтернативне працевлаштування, – зауважив він.

Таких же якісних змін зазнає й Нововолинський центр, до складу якого увійдуть Нововолинське вище професійне училище та ПТУ №11.

Сприятиме здобуттю вищого рівня професійно-технічної освіти й досвід європейських країн, який продовжують переймати освітяни краю.

"Представники майже усіх професійно-технічних закладів області переймають досвід інших країн. Відтак, ми маємо сьогодні 6 міжнародних проектів. У нас тісна співпраця із закладами Польщі, Німеччини, Естонії, – зазначила Людмила Плахотна.

Відтак, бачимо, що якісна професійно-технічна освіта в Україні стає ще більш доступною та модернізованою і Волинь – не виняток.

У підсумку роботи члени ради затвердили проект Плану розвитку професійно-технічної освіти Волинської області на 2017-2020 роки, який згодом буде надіслано до Міністерства освіти та науки України.

Надрукувати
мітки:
коментарів