Таблетки для басейну – чиста вода весь сезон

Вівторок, 27 лютого 2024, 22:48

Для підтримки чистоти води у басейні використовуються спеціальні засоби. Хімічні препарати випускаються в рідкому вигляді, гранулах та таблетках. Форми препаратів мають однакову ефективність та відрізняються тільки принципом роботи та швидкістю дії. На відміну від рідких засобів та гранул, які потрібно розчиняти у воді, таблетки для басейну прості у використанні та не мають різкого запаху.

Види таблеток для басейну

Залежно від мети використання, таблетки для басейну поділяються на:

  • Коагулянти
  • Дезінфекційні препарати
  • Таблетки для визначення хімічних показників води

Коагулянти

Коагулянти борються з каламутністю води. Принцип роботи коагулянтів полягає у спаюванні найдрібніших частинок забруднень між собою. Утворюючись у скупчення, забруднення легко забираються за допомогою пилососа та фільтрувальних установок. Коагулянти також посилюють ефект дезінфікувальних засобів.

Наприклад, коагулянт AquaDoctor Superflock тривалої дії поєднує навіть найдрібніші частинки забруднень. Засіб поставляється у таблетках, які швидко розчиняються, полегшуючи роботу фільтрів. Після застосування препарату вода стає чистою та прозорою.

Дезінфекційні препарати

Однією з найпоширеніших речовин для дезінфекції є хлор. Головна перевага хлору – висока ефективність. Потрапляючи у водне середовище, він активно очищає воду, знищуючи патогенну мікрофлору. Речовина вбиває грибки, плісняву та бактерії. Для шокової обробки води використовується хлор швидкої дії. Наприклад, таблетований препарат AquaDoctor C-60T застосовується для ударної обробки сильно забрудненої води. Засіб ефективно очищає воду, має антимікробну дію та знищує всі шкідливі організми.

Для регулярного очищення води підходить хлор повільної дії. Препарат AquaDoctor C-90T містить 90% хлору та поставляється у вигляді шайб вагою 200 г. Такий формат таблеток забезпечує повільне розчинення засобу у воді та тривалий вплив препарату протягом 1–2 тижнів. Вода залишається чистою та прозорою довгий період.

Таблетки для визначення хімічних показників води

Щоб купання у воді басейну було безпечним для здоров’я, а дія дезінфектантів ефективною, необхідно стежити за балансом pH та інших хімічних елементів води. Знижений pH призводить до утворення іржі та прискорює витрату хлору, а підвищений pH є причиною помутніння води.

Існують спеціальні таблетки для вимірювання:

  • pH
  • Жорсткості води
  • Металів
  • Інших фізико-хімічних показників

Для виконання тесту воду набирають у тестер та додають реагент. Регулярно очищаючи воду басейну, ви отримуєте комфортне та безпечне купання. Чиста та прозора вода робить басейн красивим та продовжує термін його експлуатації.