Поділитись:

У Луцьку в багатоповерхівках призупинять опалення через різке потепління (відео)

Вівторок, 27 лютого 2024, 20:01
У Луцьку в багатоповерхівках призупинять опалення через різке потепління (відео)

Упродовж тижня волинські синоптики прогнозують значне потепління, аби заощадити кошти жителів обласного центру, ухвалили рішення про призупинення теплопостачання у багатьох багатоповерхівках Луцька. У разі зниження температури, тепло у домівки лучан повернуть. 

Про це розповідає ТРК «Аверс».

«Згідно з температурним графіком роботи теплогенеруючого обладнання подача теплоносія для опалення припиняється від усіх котелень за умови, що температура зовнішнього повітря перевищує +10°C. При цьому більшість наших котелень працюють на дві послуги: опалення та підігрів гарячої води. Тому, на період, коли температура понад +10°C, найменше, що ми можемо зробити – понизити параметри теплоносія (гарячої води в мережі) до температури найнижчої допустимої для збереження параметрів послуги з постачання гарячої води. При цьому є декілька котелень, які працюють лише на опалення. У таких котельнях на ці періоди генерація тепла буде припинятися. Також є ряд модернізованих котелень, в яких технічно можливо зупинити роботу котлів, при цьому зберігаючи параметри гарячої води», – повідомив речник комунального підприємства «Луцьктепло» Антон Безносиков.

Тим часом синоптики прогнозують, що наприкінці лютого і на початку березня температура повітря буде вища 0°C. Ну, і дощова погода цими днями – рідкість.

«Цими днями погода буде теплою, середньодобова температура буде відповідати початку квітня. Буде у нас +8 – +10 градусів – вище за норму на 3-5 градусів. 28 лютого, 1, 2, 3 березня буде без опадів. Лише 29 лютого місцями невеликий дощ, вночі та ранком подекуди туман. Температура повітря в нічні години буде від 0 до 5 тепла, а в денні години – 9–14 вище нуля», – зазначила черговий синоптик Волинського обласного центру з гідрометеорології Світлана Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів