Поділитись:

Блокада кордону посилиться: до польських фермерів з 1 березня можуть доєднатися перевізники

Понеділок, 26 лютого 2024, 13:25
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Польські перевізники, які блокували український кордон з початку листопада минулого року і призупинили його в середині січня, можуть відновити протест 1 березня.

Про це повідомляє Rmf24, зазначаючи, що польські перевізники не задоволені діями уряду щодо виконання їхніх вимог, – передає «Укрінформ».

Як пише видання, перевізники з Люблінського і Підкарпатського воєводств Польщі хочуть знову блокувати пункти пропуску «Гребенне», «Дорогуськ», «Корчова» і не виключено також, що й «Медику».

Як зазначив голова об’єднання «Транспорт і логістика Польща» Мацей Вронський, перевізники чекали на проєкт закону, який мав би зробити жорсткішою перевірку українських перевізників у Польщі, але цього не було зроблено. Водночас він визнав, що польські перевізники і надалі протестують на кордоні (разом з фермерами, – ред.), але роблять це неофіційно.

Видання стверджує, що сигнали від фермерів і перевізників свідчать про те, що «якщо до четверга в цьому питанні нічого не відбудеться, то масштаб і кількість протестів на кордоні з Україною можуть тільки зрости».

Зауважується, що за понад 10 тижнів протестів втрати польських перевізників могли сягнути кількасот мільйонів євро, адже вартість річного ринку перевезень із Польщі в Україну сягає близько 10 млрд євро.

Нагадаємо: польські перевізники з 6 листопада 2023 року почали блокувати дороги до пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Згодом, 16 січня 2024 року, міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади, за результатами якої протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест, а до цього часу уряд РП зобов’язується вирішити їхні проблеми.

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів