Поділитись:

На Волині планують автоматизувати метеорологічні станції

П'ятниця, 23 лютого 2024, 14:46
На Волині планують автоматизувати метеорологічні станції

У Луцьку перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко, начальник управління гідрометеорології Богдан Масовець та начальник Волинського ЦГМ Ярослав Клямар обговорили нагальні питання взаємодії між обласною військовою адміністрацією та гідрометеорологічним центром.

Про це у п'ятницю, 23 лютого, повідомили на сайті Волинської ОВА.

Як розповів Богдан Масовець, гідрометеорологічна служба займається не тільки прогнозами погоди.

«Ми здійснюємо моніторинг навколишнього природного середовища, а саме атмосферного повітря та гідрології. Загалом в Україні маємо понад 400 спеціалізованих постів/ Також одним із ключових напрямків нашої роботи є радіаційний моніторинг. Завдяки міжнародним партнерам ми повністю автоматизували систему, а це 144 датчики по Україні. До слова, радіаційний фон на Волині в межах норми», – розповів Богдан Масовець.

Цьогоріч у гідрометеослужбі Волині розпочинається автоматизація. За словами Ярослава Клямара, перша автоматизована станція буде встановлена у Ковелі. Загалом на Волині буде встановлено шість таких станцій.

Насамкінець фахівці гідрометеорологічних служб подякували керівництву Волинської ОДА за сприяння у забезпеченні генераторами.

На Волині планують автоматизувати метеорологічні станції 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів