Поділитись:

Як отримати візу, коли не працюють польські консульства

Четвер, 30 березня 2017, 12:00

У зв'язку із недавніми подіями у Луцьку, усі Генеральні Консульства Республіки Польща, що діють на території України, припинили свою роботу на невизначений термін.

Про це повідомляють на офіційних сайтах відомств. Про те, як в таких умовах подати й отримати візу, пише портал vsetutpl.

Наразі відомо лише те, що польські консульства у Львові, Києві, Одесі, Харкові, Вінниці та Луцьку не прийматимуть відвідувачів аж до моменту узгодження питань безпеки із правоохоронними органами та Службою безпеки України.

Разом з тим у штатному режимі працюють всі Пункти прийому візових анкет (ППВА), а отже громадяни можуть подавати документи на візу до Польщі за посередництвом цих установ. Отримати паспорти з візами можна буде також у ППВА і, як запевнили у Генеральному консульстві Польщі у Львові, термін виготовлення віз не зміниться. Тобто ті, хто подав чи подасть візові документи у ППВА найближчими днями, зможуть отримати готові візи через 5 робочих днів також у ППВА.

Водночас не вдається з'ясувати, як і коли громадяни, які ще раніше подали заявки на отримання візи безпосередньо до консульств Польщі, зможуть забрати свої документи.

Нагадаємо: у ніч на 29 березня у будівлі Генконсульства Польщі в Луцьку стався вибух. Снаряд ледь не влучив у квартиру працівника.

Правоохоронні органи ідентифікують нічний обстріл Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку як теракт.

Незважаючи на закриття консульських установ, консули Республіки Польща надаватимуть необхідну допомогу громадянам Польщі.

Надрукувати
мітки:
коментарів