Поділитись:

У медичних закладах Волині встановлять термінали для благодійних внесків

Четвер, 30 березня 2017, 11:39
У медичних закладах Волині встановлять термінали для благодійних внесків

На території медичних закладів Волині встановлять платіжні термінали для сплати добровільних (благодійних) внесків.

Відповідний проект рішення підтримала постійна комісія обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства.

У проекті зазначається, що в термін до 01 серпня 2017 року буде вирішене питання щодо встановлення на території медичних закладів платіжних терміналів для сплати добровільних (благодійних) внесків. Зокрема, керівникам комунальних закладів сфери охорони здоров'я, що є об'єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Волинської області будуть видані відповідні накази (розпорядження) по установах щодо заборони залучення готівкових коштів до благодійних фондів (лікарняних кас) через працівників закладів охорони здоров'я.

Також керівники медичних установ повинні ініціювати внесення змін та доповнень до діючих угод з благодійними фондами (лікарняними касами) про обов'язкові безготівкові розрахунки при сплаті добровільних (благодійних) внесків.

Зі слів ініціатора проекту депутата обласної ради Михайла Імберовського, така практика досить успішно використовується у Києві і інших регіонах України, а на Волині нещодавно впроваджена в обласному онкодиспансері і в обласній клінічній лікарні.

Як написав у Facebook Михайло Імберовський, головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор теж нічого поганого не бачить в тому, щоб такий механізм поширити на всю Волинь.

"На завершення скажу, що мало на Майданах кричати про порядок, люстрацію і Європу в Україні, а потрібно робити для цього реальні справи! Отже, на пленарному засіданні у найближчий вівторок матимемо змогу порівняти, що обіцяють кандидати у депутати на виборах і як вони діють, маючи вже мандати народних обранців", – резюмував депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів