Поділитись:

Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)

Вівторок, 20 лютого 2024, 19:16
Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)

В Україну за посередництва Катару з тимчасово окупованих територій та РФ повернули 11 дітей.

Про це повідомили омбудсман Дмитро Лубінець.

«Це 6 дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та 5 хлопчиків. Найменшій повернутій дитині – 2 роки, найстаршій – 16 років», – зазначив він. 

За його словами, двох діток зустрічали з каретою швидкої, оскільки одна дитина зовсім не може пересуватися.

«Українців вдалося повернути з ТОТ та РФ за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також сприяння у роботі Державної прикордонної служби. Це повернення, як і всі інші, відбулося у межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA. Напрацюванням шляху повернення та всім процесом займався Офіс Омбудсмана спільно з іншими органами державної влади. Рідні дітей звернулися до нашої інституції, аби повернути примусово переміщених і депортованих українців на Батьківщину. Спільно з нашою командою дітей зустрічав Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі», – додав Лубінець. 

Діти пережили окупацію, смерть рідних, поранення. Деяким рф примусово надала паспорт і знайшла для них «опікунів». Тепер українці вдома.

Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото)Україна повернула ще 11 дітей з Росії та окупованих територій (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів