Волинянка виборола «бронзу» на чемпіонаті України з фехтування

Понеділок, 19 лютого 2024, 22:45

Волинська спортсменка Марія Іванчик завоювала ще одну медаль на чемпіонаті України з фехтування на візках серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату в Києві. 

На завершальному етапі змагань волинянка змагалася в дисципліні «рапіра». У двобої вона виборола бронзову нагороду, повідомили у регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Як розповів Суспільному тренер фехтувальниці, заслужений майстер спорту України Олексій Сундієв, цей чемпіонат України — перші змагання, які відбулися від початку повномасштабної війни.

 

«Велика частина збірної України з фехтування на візках та спортсмени виїхали за кордон, у тому числі Марія. Вона зараз тренується з основною частиною української збірної в Німеччині, в місті Росток, а коли є можливість — приїжджає до Луцька. Ці змагання для неї успішні», — сказав тренер-викладач.

Довідково: Марія Іванчик із Підгайцівської громади. Дівчина є майстром спорту з фехтування на візках та двічі бронзова призерка Кубка світу в Австрії, а також багаторазова призерка чемпіонатів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: