Поділитись:

В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)

Понеділок, 19 лютого 2024, 15:48
В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)

У Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща» виявили аномальні явища, спричинені нетиповими для лютого кліматичними умовами.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

На календарі ще зима, проте у повітрі вже відчувається весна. 16 лютого працівники відділу науково-дослідної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» здійснили польовий виїзд на територію Лопатенського ПНДВ з метою фіксації фенологічних змін (фенологія – наука про сезонні явища в природі, – ред.).

«Цього року не обійшлося без аномалій. Позначки термометра далеко не відповідають календарній порі року, що викликало активний ріст типових весняних рослин та грибів», – йдеться в повідомленні.

Під час обстеження території виявили три локалітети регіонально рідкісного виду барвінок малий Vinca minor L.

В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото)В нацпарку на Волині фіксують аномалії (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів