Поділитись:

Блокада кордону: українські перевізники готують акцію на трьох пунктах пропуску

Понеділок, 19 лютого 2024, 13:46
Блокада кордону: українські перевізники готують акцію на трьох пунктах пропуску

Через блокування кордону польськими фермерами українські перевізники 20 лютого розпочнуть мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску із Польщею: «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині».

Про це повідомив голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» (МАПУ) Володимир Михалевич, пише «Укрінформ».

«Метою проведення мирного зібрання є вираження протесту перевізників України проти блокування руху вантажного транспорту, яке почалося з листопада 2023 року, що завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн та для економіки України і врешті – підриває обороноздатність України в умовах воєнного стану. Ситуацію з блокуванням ще до цього часу не вдається врегулювати на рівні міністерств, урядів та президентів України й Польщі, тому ми вимушені вдаватися до таких дій», – зазначив Михалевич.

Він наголосив, що мирна акція, організована ГО «МАПУ», розпочнеться 20 лютого 2024 року о 12:00, одночасно біля трьох міжнародних автомобільних міжнародних пунктів пропуску: «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині».

ГО «МАПУ» забезпечуватиме контроль та порядок проїзду через перелічені пункти пропуску, не дозволяючи об’їзд польськими вантажівками загальної черги вантажівок.

Акція проводитиметься цілодобово до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

Нагадаємо: станом на 19 лютого на кордоні з Польщею у чергах стоять майже 3000 вантажівок. Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська», «Медика – Шегині», «Зосин – Устилуг», «Долгобичув – Угринів» та «Корчова – Краківець».

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024