Поділитись:

Президент Чехії каже, що знайшов 800 тисяч снарядів для постачання в Україну

Понеділок, 19 лютого 2024, 06:37
Президент Чехії каже, що знайшов 800 тисяч снарядів для постачання в Україну

Президент Чехії Петер Павел стверджує, що його країна знайшла креативний спосіб дістати снаряди для України, але потребує фінансування для цього.

Про це він заявив у Мюнхені на "Українському ланчі", організованому Фондом Пінчука, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Павел виступав на панельній дискусії за участі керівників 5 держав-членів ЄС і прокоментував проблеми з постачанням зброї та боєприпасів для ЗСУ. Він заявив, що Прага знайшла спосіб для організації таких постачань.

«Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди», – пояснив він.

Павел заявив, що Чехія «шукає військове постачання по світу, а потім працює з нашими партнерами по НАТО», та окремо відзначив Данію, Нідерланди, Канаду, які забезпечили ресурси для того, щоби постачати військове обладнання до Чехії.

«А потім ми швидко переправляємо його в Україну», – пояснив він.

Петер Павел заявив, що Чехія досягла успіху в пошуку.

«Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити (в Україну) за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо», – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів