Поділитись:

Депутати Луцькради пропонують навести лад із розміщенням гаражів

Середа, 29 березня 2017, 14:55
Депутати Луцькради пропонують навести лад із розміщенням гаражів

Депутати скасували рішення виконкому щодо знесення гаражів на вулиці Ковельській, які знаходяться у промзоні.

Виконком не розібрався в питанні щодо гаражів на вулиці Ковельській і підтримав рішення про їхнє знесення. Про це сказав депутат Луцькради Микола Собуцький 29 березня під час сесії Луцькради.

Він зазначив, що виконком проголосував за знесення гаражів на Ковельській через те, що вони знаходяться на прибудинковій території, а виявилось, що вони стояли на промисловій зоні, на ділянці між двома підприємствами.

Тому люди попросили депутатів скасувати це рішення виконкому, щоб вони могли узаконити ці гаражі.

Депутат Луцькради Андрій Покровський сказав, що з приводу цих гаражів вони дискутують вже не одну сесію. Однак, якщо місто вирішило рухатись до європейських стандартів, то все ж таки варто чимось жертвувати і думати не лише суто за інтереси людей з округу, який представляє той чи інший депутат, а за інтереси цілого міста.

"Розбудова нашого міста вимагає якихось жертв. Тому я сподіваюся на здровий глузд депутата, коли він не буде відстоювати суто інтереси жителів свого округу, а думатиме за розвиток цілого міста. Нам спочатку треба затвердити певну концепцію щодо розміщення тих таки гаражів, МАФів, а після цього приймати подібні рішення. Якщо ми вирішили ці гаражі ліквідовувати у місті, значить їх треба ліквідовувати", – сказав Андрій Покровський.

Його позицію підтримали депутати Аркадій Соломатін та Костянтин Петрочук.

"Громадяни можуть в кожному місці попросити встановлювати, а потім узаконювати гаражі", – сказав Костянтин Петрочук.

Депутат Павло Данильчук сказав, що гаражі треба зносити. Однак, ця ситуація, про яку говорить Собуцький, виникла саме через те, що гаражі почали зносити хаотично та вибірково. Він запропонував прийняти рішення ради, в якому прописати термін і район міста, в якому зноситимуть гаражі.

"В спальних районах треба гаражі зносити, але й в промзонах також треба визначитися, що з ними робити. Бо один депутат захотів одне рішення, а інший – друге. Так немає бути – треба щоб була концепція", – сказав депутат Сергій Балицький.

Депутат Алла Надточій сказала, що цю "скриньку Пандори" відчинили ті депутати, які скасовували рішення щодо знесення гаражів. Депутати з третього разу таки скасували рішення виконкому щодо знесення гаражів на вулиці Ковельській.

Надрукувати
мітки:
коментарів