Поділитись:

За розслідування інциденту в Луцьку взялася польська прокуратура

Середа, 29 березня 2017, 15:56

Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Польщі розпочав слідство у справі обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку. У Варшаві очікують на плідну співпрацю з українською стороною.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у Національній прокуратурі Польщі.

"Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури порушив справу за статтею 163 пункт 1 Кримінального кодексу Польщі, тобто вчинення небезпечного злочину", – повідомила речник Національної прокуратури РП Ева Бялік.

Прокурор Мазовецького закордонного відділу Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Анджей Міхальський, який вестиме цю справу, повідомив агентству про початок слідства.

"Ми щойно відкрили справу, оскільки незалежно від українського слідства, в Польщі у відповідності до статті 110 Кримінального кодексу Польщі, якщо злочин за кордоном спрямований проти інтересів Польщі і її громадян, ми зобов'язані відкрити справу", – заявив Міхальський.

Він додав, що польська прокуратура сподівається на співпрацю з українським слідством – насамперед прокуратурою у Луцьку, але також поліцією та спецслужбами України.

Він висловив сподівання, що українське слідство знайде зловмисників, і вони в Україні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Але це не виключає паралельного ведення розслідувань, й очікуємо на плідну співпрацю з українською стороною", – наголосив польський прокурор.

Міхальський зазначив, що у випадку, якщо зловмисники, яких буде встановлено, втечуть за кордон, то Польща може ініціювати європейський наказ про арешт.

Правоохоронні органи ідентифікують нічний обстріл Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку як теракт.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПОЛЬСЬКИЙ КОНСУЛ: СНАРЯД ЛЕДЬ НЕ ВЛУЧИВ У КВАРТИРУ ПРАЦІВНИКА

До слова, сьогодні, 29 березня, консульство не працює.

Надрукувати
мітки:
коментарів