На Волині водій хильнув після ДТП: що йому загрожує (фото)

Субота, 17 лютого 2024, 15:05

На Волині склали протокол на водія, який напився після того, як потрапив в ДТП. 

Про це повідомляє патрульна поліція Волинської області.

Нещодавно до ковельських патрульних підійшов чоловік та повідомив, що на автодорозі поблизу Ковеля автомобіль злетів у кювет. Обстеживши ділянку, на яку вказав заявник, поліцейські виявили перекинутий Opel. Біля нього перебував і сам водій.

Поліцейські зʼясували, що автопригода трапилася через те, що керманич не обрав безпечної швидкості руху, обʼїжджаючи «острівець безпеки», а також не впорався з керуванням та з'їхав у кювет. Внаслідок цього автомобіль зазнав механічних пошкоджень, але ніхто не постраждав. Тож на чоловіка склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

Крім того, у водія інспектори помітили ознаки алкогольного спʼяніння – Драгер показав результат 1,96 проміле. Керманич стверджував, що вживав алкогольні напої вже після вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

Тож на чоловіка склали протокол за ч. 4 ст. 130 (Вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю алкоголю) КУпАП. За це правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 34 000 гривень або адміністративний арешт на 15 діб, а також позбавлення права керування на 3 роки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: