Українці стоять довше на Ягодині через те, що поляки об'їжджають блокаду

П'ятниця, 16 лютого 2024, 18:01

Українські перевізники скаржаться на польську компанію з вантажних перевезень «Angela», яка зареєстрована в Києві. Проте на території Польщі її вантажівки так само об'їжджають загальну чергу. Це затримує українських водіїв із товарами, що швидко псуються.

Про це інформують в ГО «Перевізники західного кордону».

«Так активісти спіймали «на гарячому» декілька автомобілів, які буквально ще 13 лютого були завантажені в Норвегії рибними продуктами, а в Італії свіжими овочами та вже 16 лютого, буквально за три дні після завантаження у віддалених від України країнах, вони успішно в'їхали до України, пройшовши всі необхідні митно-кордонні процедури. А це фактично не реально для українських водіїв та українських перевізників, які змушені навіть із такими ж товарами, що швидко псуються, стояти в черзі понад тиждень», – кажуть в громадській організації.

Таке швидке проходження кордону водіями цієї компанії є можливим завдяки тому, що вони об'їжджають загальну чергу найближчими населеними пунктами, де заборонений рух вантажівок, виїжджаючи вже перед самим КПП «Дорогуськ».

Так само роблять і польські водії, на що польська поліція просто закриває очі. При цьому водіїв українських транспортних компаній із «свіжими» вантажами змушують ставати у кінець майже 20 кілометрової черги.

Нагадаємо: 15 лютого вранці колона українських перевізників вирушила до «Ягодина». Усю ніч учасники акції зупиняли автомобілі, які в'їжджають до України із Польщі й спілкувалися, як з українськими, так і з польськими водіями. У ніч на 16 лютого все ж було зупинено один польський автомобіль, який об'їхав загальну чергу.

16 лютого перевізник з Луцька Олександр Назарук повідомив, що польські протестувальники розвернули вантажівку з військовими автомобілями, які везли для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: