Поділитись:

У Луцькраді подумають, що робити з акціями на "Луцьке авіапідприємство"

Середа, 29 березня 2017, 12:18
У Луцькраді подумають, що робити з акціями на

ПАТ "Луцьке авіапідприємство" без згоди міськради не зможе перетворитись у товариство з додатковою відповідальністю "Луцьке агропідприємство".

Голова правління ПАТ "Луцьке авіапідприємство" повідомив Луцькраду, що відбудуться збори акціонерів товариства 21 квітня. Про це сказала начальник управління майном міської комунальної власності Алла Грабко 29 березня під час сесії Луцькради.

Ключовим питанням на зборах буде перетворення ПАТ "Луцьке авіапідприюмство в товариство з додатковою відповідальністю "Луцьке агропідприємство".

"Без нашого рішення буде недостатньо голосів, щоб почати перетворення. Ми маємо можливість надавати згоду і стати учасником товариства або ж не давати згоди – і в них не буде достатньої кількості голосів для перетворення", – сказла Алла Грабко.

Вона додала, що місто має акцій в ПАТ на суму 855 тисяч гривень, що забезпечує йому 30 % статутного капіталу. Як такого майна немає, бо підприємство завжди було збитковим і вже давно попродавало свої приміщення на електронних торгах. Сама ж земля аеропорту в селі Крупа є комунальною власністю обласної ради і належить Підгаєцькій сільській раді.

Депутат Сергій Була сказав, що переконаний у тому, що міська рада не може брати участь в підприємстві, що матиме додаткову відповідальність.

Він запропонував, на наступній сесії доручити новим заступникам міського голови провести переговори з керівництвом підприємства і розібратись, яким чином буде найкращим для громади використати ті акції.

"Щоб не склалась така ситуація, як з готелем "Україна", щоб не знівелювали нашої частки і місто не втратило впливу на товариство", – додав Сергій Була.

Алла Грабко сказала, що є ще варіант, коли міська рада може ставити питання про викуп їхніх акцій.

Секретар Луцькради Ігор Поліщук сказав, що товариство з додатковою відповідальністю передбачає найвищу форму відповідальності і треба зважити на всі моменти перед ухваленням рішення.

Втім депутати підтримали проект рішення і делегували Аллу Грабко на збори акціонерів ПАТ "Луцьке авіапідприємство".

Надрукувати
мітки:
коментарів