Поділитись:

"Провокації вийшли на небезпечний рівень", – В'ятрович про події в Луцьку

Середа, 29 березня 2017, 11:40

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович каже, що цілилися не лише в будинок польського консуляту, а в польсько-українські стосунки.

З його слів, провокації вийшли на небезпечний рівень. Про це він написав у Facebook.

"..."напад", "Волинь", "польський" – слова, які нині почують в новинах наші західні сусіди, мають налякати не менше, ніж сам факт обстрілу", – зазначив він.

"Гадаю, кожен оглядач, який справді орієнтується в ситуації, може підтвердити загалом дуже приязне ставлення українців до поляків. Використання ж ворогом інформаційних рамок війни, що минула понад 70 років тому, у війні нинішній – впізнаваний почерк. Згадаймо хоча б Одесу травня 2014. Незважаючи на все зростаючу кількість провокацій, закликаю громадськість до зваженості оцінок на основі реальної ситуації, а не моделювання подій ворогом", – додав історик.

Саме сюди влучив снаряд гранатомета><span class=Саме сюди влучив снаряд гранатомета

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ОБСТРІЛЯЛИ ГЕНКОНСУЛЬСТВО ПОЛЬЩІ, – ЗМІ (ФОТО)

Як зауважив він, провоохоронні органи мають побачити ситуацію не в розрізі окремих випадків, а як системні спроби дестабілізувати відносини із західним сусідом та сприйняття України на Заході.

"Сподіватимуся також на розуміння ситуації з боку польського суспільства: Україна веде війну і фронті різні. В тому числі чекістсько-провокаційні атаки на нас", – написав В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛЬСЬКИЙ КОНСУЛ: СНАРЯД ЛЕДЬ НЕ ВЛУЧИВ У КВАРТИРУ ПРАЦІВНИКА

Сьогодні консульство не працює.

Надрукувати
мітки:
коментарів