Поділитись:

Лавров заявив, що росія готова закінчити війну «дипломатично»

Середа, 14 лютого 2024, 13:51
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив про нібито готовність його країни до політико-дипломатичного закінчення війни проти України. При цьому окуповані українські території москва хоче залишити за собою.

Про це він заявив під час виступу в Держдумі рф, – передає Цензор.НЕТ з посиланням на російські ЗМІ.

«Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів, на основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз призвели до нинішньої ситуації», – сказав Лавров.

Він заявив при цьому, що «західні країни» не хочуть враховувати інтереси москви та реалії, що склалися «на землі». Тож і варіантів домовитися, за словами Лаврова, «поки що не проглядається».

«Однак, за відсутності у тих, хто оголосив нам війну, серйозних пропозицій і (з урахуванням) їхнього небажання враховувати ні наші інтереси, ні реалії на землі, говорити за столом переговорів поки що не вийде. Варіантів таких не проглядається», – сказав голова МЗС рф.

Також він заявив, що нібито «Вашингтон і його союзники не полишають мрій завдати нам стратегічної поразки».

Російська армія, на думку Лаврова, нібито «успішно діє» на «українському театрі воєнних дій», і нібито «на Заході вже більше говорять не про свою перемогу, а про те, як би не дати перемогти путіну».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів