Поділитись:

На Волині за рік зафіксували понад сотню нещасних випадків на виробництві

Вівторок, 13 лютого 2024, 17:46
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Волині у 2023 році зафіксували понад сотню нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом з них вісім – зі смертельним наслідком.

Про це повідомила начальниця відділу профілактики та розслідування нещасних випадків головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Катерина Фураєва у вівторок, 13 лютого, під час брифінгу, повідомили на сайті Волинської ОВА.

«Профілактику нещасних випадків на виробництві повинен забезпечити роботодавець. Саме керівник зобов’язаний організувати навчання з питань охорони праці, відповідні інструктажі, медичні огляди, атестацію робочих місць та інші профілактичні заходи, які впроваджують для зменшення виробничого травматизму», – зазначила Катерина Фураєва.

Також посадовиця розповіла, що робити у разі виникнення нещасного випадку, про нормативні документи, якими потрібно керуватися роботодавцю під час настання нещасного випадку або професійного захворювання, а також яка відповідальність за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок.

В ОВА зазначили, що упродовж 2023 року на Волині зафіксували 101 нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом, із них 8 – зі смертельним наслідком.

Також зареєстровано 69 професійних захворювань, за якими були складені відповідні акти.

Разом із тим, через поширення коронавірусної інфекції проведено 282 розслідування, з яких 276 – не пов’язані з виробництвом. Шість випадків були пов’язані з виробництвом, один мав летальний наслідок. Мова йде про захворюваність медичних працівників, що прирівнюється до гострих професійних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів