Поділитись:

На Волині майже 100 аграрних підприємств претендують на дотації

Середа, 29 березня 2017, 12:55
На Волині майже 100 аграрних підприємств претендують на дотації

За останніми даними, заяви про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подали 90 сільськогосподарських товаровиробників Волині.

Це в межах 50 відсотків від потенційних претендентів на отримання бюджетної дотації в області, – інформує відділ обслуговування платників ГУ ДФС у Волинській області.

Оскільки з 1 січня 2017 року для сільськогосподарських товаровиробників скасовано спецрежим оподаткування ПДВ, то держава підтримуватиме аграріїв шляхом надання дотацій із бюджету.

Зі слів начальника Головного управління ДФС у Волинській області Світлани Савчук, саме ця фінансова підтримка держави стане в нагоді в період сезону польових сільськогосподарських робіт.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, наразі відмовлено у включенні до Реєстру отримувачів бюджетної дотації лише 17 волинським виробникам, найчастіше – через недотримання самими платниками вимог до заповнення документів, що подаються.

Зокрема, 7 платників подали заповнену форму заяви, у якій неправильно внесені реквізити індивідуального податкового номера і коду ЄДРПОУ. Фахівці ГУ ДФС у Волинській області наголошують: ці два номери – обов'язкові для заповнення, однак кожен реквізит повинен вноситися в окрему спеціально передбачену комірку. Тобто, представники фінансових та бухгалтерських служб мають пильнувати, щоб індивідуальний податковий номер – це номер платника податків, а код ЄДРПОУ – ідентифікаційний номер юридичної особи у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, у заяві містилися у визначених місцях.

Саме некоректне відображення цих даних у заяві сільськогосподарські товаровиробники – одна із підстав не включення в Реєстр отримувачів бюджетної дотації.

Представники аграрного бізнесу повинні врахувати, що заяви про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації у березні 2017 року (за результатами лютого) можуть бути подані до 01 квітня 2017 року.

Для внесення до Реєстру сільськогосподарський товаровиробник подає заяву про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру (форма № 1-РОБД).

Заява може бути подана у паперовому вигляді до податкової інспекції за основним місцем обліку або засобами електронного зв'язку в електронній формі (через Електронний кабінет платника або "Єдине вікно подання електронної звітності").

Заява, яка прийнята до розгляду, розглядається контролюючим органом протягом трьох робочих днів з дня її отримання. За результатами розгляду Заяви, контролюючий орган або вносить сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру, або вмотивовано відмовляє у внесенні до Реєстру або звертається до заявника з пропозицією подати нову заяву (із зазначенням підстав неприйняття попередньої).

Інформація про результати розгляду заяв розміщується у приватній частині Електронного кабінету платника. Дані Реєстру оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС (у відкритій частині Електронного кабінету платника).

Надрукувати
мітки:
коментарів