Поділитись:

У Луцьку працівник нафтобази нелегально виготовляв пальне

Понеділок, 12 лютого 2024, 14:45
У Луцьку працівник нафтобази нелегально виготовляв пальне

На Волині БЕБ скерувало до суду справу щодо співробітника нафтобази, який нелегально виготовляв пальне.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

Детективи ТУ БЕБ у Волинській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення та збуту пального.

Упродовж січня – липня 2023 року працівник однієї з нафтобаз Луцька, маючи вільний доступ до виробничих потужностей, незаконно виготовляв пальне.

Для цього чоловік закуповував сировину, за допомогою обладнання змішував бензин марки А-95 з низькооктановим бензином. Фальсифікат продавав значно дешевше. Загалом у такий спосіб він виготовив близько 40 тис. літрів пального.

Крім цього, працівники аналітичного підрозділу Теруправління встановили, що підозрюваний легалізував кошти, які одержав від продажу контрафактного пального.

Наразі працівнику нафтобази повідомили про підозру за ч. 1 ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, придбання та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом). Обвинувальний акт скерували до суду.

Оперативний супровід здійснювали працівники Управління СБУ у Волинській області. Процесуальне керівництво – Волинська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів