Поділитись:

Малий бізнес Волині збільшив сплату єдиного податку

Середа, 29 березня 2017, 09:05
Малий бізнес Волині збільшив сплату єдиного податку

Територіальні громади Волині у січні-лютому 2017 року отримали понад 74,7 мільйона гривень єдиного податку.

Як свідчить аналітика, сплату єдиного податку збільшили як юридичні особи, так і підприємці – фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, а також сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Зі слів начальника ГУ ДФС Волині Світлани Савчук, передусім фактором такого зростання є підвищення рівня мінімальної зарплати, оскільки розмір ставки єдиного податку для І та ІІ груп спрощенців обчислюється з врахування цього показника.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що оскільки сума єдиного податку повністю зараховується до місцевих бюджетів, то керівники органів місцевого самоврядування повинні бути безпосередньо зацікавлені в створенні сприятливих умов для розвитку підприємництва.

"Мікробізнес не лише створює робочі місяця, а й забезпечує вагому частку надходжень до бюджетів громад. Отож, зі свого боку фахівці ДФС повинні надати максимально якісні послуги представникам підприємництва, а лідери територіальних громад – дбати про те, щоб легальні підприємці працювали в умовах рівноцінної конкуренції", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів