Поділитись:

Главу Пентагону Ллойда Остіна знову госпіталізували

Понеділок, 12 лютого 2024, 09:47
Главу Пентагону Ллойда Остіна знову госпіталізували

Міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда для обстеження через симптоми, що вказують на гостру проблему з сечовим міхуром.

Про це йдеться в заяві речника Пентагону Пата Райдера, повідомляє «Європейська правда».

Остін потрапив до лікарні у неділю, 11 лютого. Він передав свої обов’язки заступниці Кетлін Гікс, яка вже приступила до їх виконання.

У заяві речник Пентагону підкреслив, що голова Об'єднаного комітету начальників штабів, Білий дім та Конгрес були проінформовані про госпіталізацію Остіна.

Крім того, заяву щодо стану здоров’я Остіна зробив Національний військово-медичний центр імені Волтера Ріда, у якій поінформував, що вночі після низки тестів очільник Пентагону був переведений до  відділення інтенсивної терапії для підтримуючої терапії та ретельного спостереження.

Лікарі додають, що не можуть сказати, як довго Остін перебуватиме у лікарні, однак наголосили, що поточна проблема з сечовим міхуром не вплине на його очікуване повне одужання від раку.

У медичному центрі зазначили, що прогноз Остіна щодо лікування раку залишається сприятливим.

Як відомо, Остін з 1 січня перебував в лікарні через ускладнення після операції. У Національному військовому медичному центрі імені Волтера Ріда оголосили, що в Остіна був діагностований рак простати.

Після цього у США виник значний розголос довкола госпіталізації глави Пентагону через те, що Байден і вищі посадовці адміністрації Білого дому перший час навіть не знали, що Остін у лікарні. 

15 січня Ллойда Остіна виписали з лікарні, а 29 січня він повернувся в Пентагон.

Нагадаємо: 20 листопада минулого року Глава Міноборони США Ллойд Остін відвідав з візитом Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів