Поділитись:

В українському маслі знайшли невідомі жири

Середа, 29 березня 2017, 08:28
В українському маслі знайшли невідомі жири

Результати моніторингу продуктового ринку свідчать про катастрофічну ситуацію фальсифікованих продуктів харчування, зокрема, у вершковому маслі виявлені тваринні жири невідомого походження.

Про це повідомила почесний президент громадської організації "Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів "Споживча довіра" Ірина Кравченко, – пишуть Українські національні новини.

"Ми відібрали понад 700 зразків продуктів харчування, в основному тих, які найбільше фальсифікують. Це продукти молочної групи, (а вони використовуються найбільш соціально вразливими верствами населення - діти, люди похилого віку), і вони фальсифікуються найбільше на продовольчому ринку. Далі йдуть соки, це і м'ясо, і ковбасні вироби, і крупи, різні кетчупи, маргарини, рослинні олії. І коли ми їх відбираємо і досліджуємо, ми бачимо величезну кількість порушень. Наприклад, відбирається 40-50 зразків, і з них 70 % - це фальсифіковані зразки. А вершковому масло іноді фальсифікується на 100 % - там відсутній молочний жир", - повідомила І.Кравченко.

З її слів, це взагалі якийсь сурогат, який фальсифікується навіть не рослинними жирами, а невідомими жирами, зокрема і тваринного походження.

"Це може бути тюлений жир, оленячий жир, якийсь бізонний, який завозиться. А ми не знаємо, що завезли і чим фальсифікували, на основі якого жиру це зроблено! І я заявляю: це дуже відповідально. Оскільки ми з цього приводу збирали цілу конференцію хіміків, які працюють в наших лабораторіях колишньої системи Держспоживстандарту України — це система технічного регулювання, і там ми досліджуємо цю продукцію. Так ось, наші хіміки не можуть з'ясувати, що це взагалі за основа, на якій зроблений фальсифікат, але до 100 % відсутній в вершковому маслі продукт молочного походження", - підкреслила Кравченко.

Природно, що подібні продукти завдають шкоди здоров'ю, до того ж нікому достеменно не відомі наслідки вживання подібних речовин.

Нагадаємо: зі слів голови правління Союзу споживачів України Олега Цильвіка, 63 % вершкового масла на ринку є фальсифікатом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
09:38
30 березня 2024
23 березня 2024
20 березня 2024
14 лютого 2024
31 січня 2024
08 січня 2024
04 січня 2024
19 грудня 2023
18 грудня 2023