Поділитись:

Німеччина прогнозує ще 10 мільйонів біженців з України у разі перемоги РФ, – ЗМІ

Субота, 10 лютого 2024, 16:05
Німеччина прогнозує ще 10 мільйонів біженців з України у разі перемоги РФ, – ЗМІ

Німецький федеральний уряд прогнозує, що в разі найгіршого розвитку подій в Україні й перемоги Росії кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, і Німеччина буде однією з країн їхнього призначення.

Про це пише газета Welt am Sonntag із посиланням на представників силових структур та парламентарів Німеччини, ознайомлених із прогнозом, – повідомляє «Європейська правда».

Як пише видання, «в разі потенційного розпаду України німецький уряд припускає, що країну покинуть ще близько десяти мільйонів людей». У цьому сценарії «переважна більшість біженців вирушить до Західної Європи, а Німеччина буде однією з країн призначення».

Водночас, додає Welt am Sonntag, німецький уряд у своїх прогнозах виходить із того, що Україна має військові та фінансові можливості для підтримки своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року.

Але ситуацію ускладнює затримка у допомозі з боку Сполучених Штатів: Конгрес із осені минулого року не може схвалити додаткове фінансування для підтримки України.

Експерт з питань зовнішньої політики опозиційного Християнсько-демократичного союзу ФРН Родеріх Кізеветтер закликав західні держави значно збільшити військову допомогу з огляду на вагання у США.

«Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки України, то найгірший сценарій масової втечі з України і поширення війни на країни НАТО стане набагато більш імовірним. У такому випадку десять мільйонів біженців – це досить низький показник», – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів