На Старовижівщині господарів каратимуть за собак, які вештаються містом (фото)

Четвер, 08 лютого 2024, 09:10

У Старовижівській громаді безвідповідальних власників собак, які розгулюють вулицями міста без нагляду, притягнуть до відповідальності.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Старовижівської селищної ради.

На Старовижівщині ситуація з собаками, які зграями розгулюють вулицями населених пунктів, виходить з-під контролю.

Більшість собак мають господарів, проте власники тварин безвідповідально відпускають їх із дворів.

«Ці тварини сьогодні несуть величезну загрозу людям, а особливо дітям, які йдуть до школи та повертаються з неї!» – йдеться в дописі.

У Старовижівській селищній раді просять всіх, кому відомі власники собак, які знаходяться поза межами власного подвір’я, повідомляти в раду чи поліцейським офіцерам громади, аби господарі тварин були притягнуті до відповідальності. Анонімність гарантують.

«Сьогодні законодавство України, зокрема Закон України «Про жорстоке поводження з тваринами», забороняє здійснювати відстріл чи інше знищення бродячих собак, передбачаючи за це кримінальну відповідальність. Проте ведеться робота для облаштування місця тимчасового утримання бродячих тварин, аби забрати їх з вулиць до моменту передачі в спеціалізований заклад. Звертаємось і до власників собак. Не будьте байдужими! Не порушуйте законодавство, не відпускайте своїх тварин за межі власних домогосподарств!» – закликають в селищній раді.

Окрім того, власників магазинів просять не підгодовувати бродячих тварин, оскільки вони зграями перебувають біля торгових закладів, створюючи загрозу, особливо дітям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: