Поділитись:

Сенат США повторно розгляне законопроєкт про допомогу Україні

Четвер, 08 лютого 2024, 07:34
Сенат США повторно розгляне законопроєкт про допомогу Україні

Сенат США у четвер о 19:00 за Києвом повторно розгляне «чистий» законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи.

Про це пише Українська правда. 

Зі слів посла України у США Оксани Маркарової, великий пакет очікувано не підтримано через відсутність голосів за угоду з міграційної реформи, над якою перемовники працювали останні місяці.

«Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа "на заміну", який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні ( 60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню», – зазначила вона. 

Маркарова поянила, що Сенат підтримав процедурне рішення за  перегляд рішення по голосуванню, яке потрібне для винесення на голосування питання щодо припинення дебатів і розгляд по суті "чистого" законопроєкту про міжнародну допомогу США  без міграційної реформи. Для цього потрібно буде 60 голосів.

«Вечірнє засідання (Сенату США – ред.) закрито, лідер більшості Шуммер повідомив, що має намір винести на голосування питання щодо припинення дебатів щодо законопроєкту про міжнародну допомогу США, який включає Україну, Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону, о 12 годині дня за Вашингтоном 8 лютого ц. р.», – додала вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів