Поділитись:

На Камінь-Каширщині – гучний конфлікт з працівниками ТЦК: у поліції відповіли (відео)

Середа, 07 лютого 2024, 22:04
На Камінь-Каширщині – гучний конфлікт з працівниками ТЦК: у поліції відповіли (відео)

У селі Іваномисль Камінь-Каширської громади стався конфлікт між представниками РТЦК та СП і місцевими жителями. 

Відео суперечки опублікував ТРК «Аверс»

Як розповіли місцеві, до магазину завітали працівники ТЦК для перевірки документів у покупців. Однак, як повідомляють, не у всіх були з собою документи. Через це і стався конфлікт та шарпанина. 

У Камінь-Каширському районному відділі поліції повідомили, що 6 лютого на лінію «102» надійшло повідомлення від працівника РТЦК та СП про те, що в місцевому магазині с. Іваномисль, шестеро невідомих чоловіків поводять себе неадекватно і агресивно, знаходяться у стані алкогольного спʼяніння та відмовляються пред'явити документи, які засвідчують їх особу.

«На вказане повідомлення прибули працівники поліції Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області для припинення можливих порушень громадського порядку. На місці події дії поліцейські намагалися припинити протистояння, проводили превентивні заходи спрямовані виключно на подолання конфлікту між працівниками ТЦК та громадянами. Конфлікт, який виник між військовими та громадянами був припинений, усі учасники конфлікту залишили місце конфлікту», – зазначили у поліції. 

За результатами конфлікту нікого не затримали. Скарг до поліції не надходило. По цьому факту проводиться додаткова перевірка для оцінки дій сторін конфлікту.

У Волинському обласному ТЦК та СП підтвердили інформацію поліції та нагадали, що військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Волинської області з початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні у своїй роботі керуються виключно Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та іншим чинним законодавством.

Також повідомили про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі представників ТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Як йдеться у сюжеті, напередодні стався ще один конфлікт. Тоді, кажуть журналісти, працівники ТЦК скрутили чоловіка, якого згодом відпустили. Як зазначали у ТЦК, на відео видно частину події, що зняли місцеві мешканки та розмістили в соцмережах, однак події, що передували конфліктній ситуації залишились за кадром.

«Представники ТЦК та СП й поліції на вимогу перевірки документів почули нецензурні висловлювання. Оскільки вказаний громадянин порушував громадський порядок та спокій, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп’яніння в громадському місці, йому запропонували проїхати в підрозділ поліції для оформлення адміністративних матеріалів за вчинене правопорушення. Однак громадянин почав чинити опір співробітникам поліції, тож був затриманий. »Відповідно до вимог Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку», даний громадянин є військовозобов’язаним, який мав би самостійно з’явитися до ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних та, власне, проходження військово-лікарської комісії», – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів