Поділитись:

Вірмени хочуть збудувати у Луцьку храм

Вівторок, 28 березня 2017, 13:30
Вірмени хочуть збудувати у Луцьку храм

Вірмени хочуть збудувати храм на вулиці Окружній у зеленій зоні.

Вірменська громада просить дозвіл на будівництво храму з господарськими приміщеннями Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви на вул. Окружній у місті Луцьку. Про це сказала в.о. начальника управління містобудування та архітектури Антоніна Лохманова 28 березня під час засідання міськвиконкому.

"Ділянка перебуває в зоні перспективних озеленених територій загального користування. Будівництво потребує спеціального дозволу – зонального погодження, і на сьогодні замовником була проведена процедура щодо такого погодження", – сказала Антоніна Лохманова.

Депутат Луцькради Павло Данильчук запропонував розглянути варіант із старою вірменською церквою, яка розташована на вулиці Караїмській в Старому місті і там зараз живуть люди. Він висловив пропозицію, що вірменська громада може купити людям, які живуть у старовинному вірменському храмі, квартири в інших будинках, а там облаштувати храм.

Втім перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев сказав, що це неможливо.

"Ці квартири не є приватизовані і ми не можемо віддати у власність вірменської громади, бо це пам'ятка національного значення, та й вартість квартир не сумісна з тим, що громада може заплатити", - сказав Тарас Яковлев.

Павло Данильчук запропонував зняти питання з голосування, щоб можна було знайти якийсь компроміс.

Представник вірменської громади Михаїл Антонян сказав, що їм пропонували різні ділянки під будівництво церкви і вони зупинились саме на цій ділянці, що на Окружній. Він попросив виконком підтримати це рішення, пообіцявши, що під час будівництва збережуть кожен зелений кущ на тій ділянці.

Виконком підтримав проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів