Поділитись:

Hubble показав у сузір'ї Фенікса галактику, «затьмарену» зірками (фото)

Середа, 07 лютого 2024, 05:11
Hubble показав у сузір'ї Фенікса галактику, «затьмарену» зірками (фото)

Космічний телескоп Hubble сфотографував галактику ESO 245-5, розташовану в сузір'ї Фенікса, що у південній півкулі неба.

Про це повідомила обсерваторія ESA, – передає Укрінформ. 

На цьому зображенні видно щільне поле зірок, розташоване на фоні пилу, газу та світла від більш віддалених небесних об’єктів.

Зірки займають настільки велику частину на цьому зображенні, що людському оку трохи складно зрозуміти, що ви насправді дивитеся на більшу частину галактики ESO 245-5.

Ця галактика є відносно близьким сусідом Чумацького Шляху і вона розташована на досить «скромній» відстані – 15 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Фенікса.

Hubble показав у сузір'ї Фенікса галактику, «затьмарену» зірками (фото) 

Зазначається, що ще однією причиною, через яку людині трохи складно визначити, що ESO 245-5 є галактикою, є очевидна відсутність у неї структури.

Зазвичай телескопу Hubble вдається зробити вражаючі зображення спіральних галактик, на які так цікаво дивитися частково через їхні надзвичайно впорядковані «рукави» зірок, газу та пилу.

Проте ESO 245-5, навпаки, класифікується як галактика типу IB(s)m за системою класифікації галактик, відомою як система Де Вокулера (Жерар Анрі де Вокулер – французький астроном).

Позначення IB(s)m конкретно означає, що галактика є неправильною (I), має смужку посередині (B), має злегка спіральну структуру (s) і належить до типу Магеллана (m).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів