Поділитись:

Коливання курсу: чому долар може знову зростати

Неділя, 04 лютого 2024, 06:11
Коливання курсу: чому долар може знову зростати

Попри певну стабілізацію на валютному ринку, ризики коливань залишаються. Цьому сприяє деяка нестабільність у наданні Україні міжнародної допомоги.

У розмові з 24 Каналом банкір Тарас Лєсовий наголосив на тому, що важливим питанням для регулятора залишається розблокування кордонів та розв'язання труднощів у наданні макрофінансової допомоги. Адже саме це впливає на стабільність валютного ринку. 

«Загалом протягом наступного тижня курсові коридори можливих змін набудуть таких обрисів: на безготівковому ринку 37,75 – 38,75 гривні за долар та 40 – 42 гривні за євро, а на готівковому ринку 38 – 39,5 гривні за долар та 41 – 43 гривні за євро», – сказав він.

Лєсовий наголошує, що Україна має достатню кількість валових фінрезервів. Нині їх розмір становить орієнтовно 40 мільярдів доларів.

Маємо розуміти, що на щомісячні валютні інтервенції витрачається 2,5 – 3 мільярди доларів. Якщо макрофінансова допомога не буде доповнювати бюджет вчасно, виникне нестабільність курсів.

Яка ситуація буде на валютному ринку

Банкір вважає, що протягом наступного тижня зберігатимуться тенденції, які виникали в січні. Імовірні коливання якщо і будуть, то незначні. Ознаки валютного ринку наступного тижня такі:

  • зміни на міжбанку – 0,2 гривні, на готівковому ринку 0,3 – 0,5 гривень;
  • різниця між курсом купівлі та продажу на міжбанку не буде більш як 0,1 гривні, на готівковому ринку – 0,5 гривні у банках, а от в обмінниках – до 1 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів